Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Verlichting slaapkamer landelijke stijl

Als er één plek is in huis waar de landelijke sfeer helemaal op zijn plaats is, dan is het wel de slaapkamer. U ontspant er ’s avonds en stapt er ’s ochtends met een fris gevoel uit bed. U geniet er van een goed boek. U bereidt zich voor op een nieuwe dag. Een goed lichtschema is daarvoor cruciaal. Landelijke slaapkamerverlichting creëert daar immers een evenwichtig en rustgevend gevoel.

 

Verlichting slaapkamer landelijk: gezellig onder de dons en fris uit de veren

Van alle ruimtes in uw huis is de slaapkamer het heiligst. Na een productieve dag trekt u er zich even terug. Het is dé plek waar u helemaal ontspant. Een goede slaapkamer zorgt ervoor dat u de volgende ochtend weer helemaal fris uit de veren bent.

Vandaar dat het bijzonder belangrijk is om uw slaapkamer de nodige aandacht te geven. U wilt er een comfortabele sfeer creëren. En gelijk hebt u. U creëert een plek waar u - zowel letterlijk als figuurlijk - op beide oren kunt slapen. En tot rust komen. Hier past landelijke slaapkamerverlichting in het plaatje.

 

Landelijke plafondlamp

Landelijke slaapkamerverlichting ondersteunt de aangename sfeer

Maar ontspannen betekent niet enkel slapen of uitrusten. In de slaapkamer doet u zo veel meer. Ja, een donkere ruimte is cruciaal voor uw acht uren slaap. Toch is voldoende licht, of toch de mogelijkheid ertoe, minstens even noodzakelijk. In uw slaapkamer rust u uit, maar u wilt er ook comfortabel kunnen genieten van een roman. Of u wilt ’s ochtends rustig wakker worden en zich aankleden.

In de slaapkamer staat rust centraal. ’s Avonds ontspant u er. ’s Nachts laadt u de batterijtjes op. En ’s morgens wordt u rustig maar met een goed humeur wakker. Fris en monter. Goede slaapkamerverlichting ondersteunt dat. Ze volgt het ontwerp en de stijl van de hele ruimte. Ze ondersteunt er alle activiteiten: van slapen en lezen tot wakker worden en aankleden.

 

De landelijke stijl

Slaapkamerverlichting varieert van simpel naar opvallend. Van subtiel naar intens. Maar altijd staat relaxatie en kalmte bovenaan het lijstje. Om die rust nog een extra boost te geven, biedt landelijke verlichting nog net dat tikkeltje meer. Kort gezegd: ze brengt de rust van het platteland, het ‘landelijke’, naar binnen.
 

Landelijke hanglamp met kaarsen

Kaarslampen dompelen uw landelijke slaapkamer onder in een gezellige sfeer

De landelijke of rustieke stijl is kenmerkend voor haar sfeerbrengend karakter. De authentieke tinten van de lamp ondersteunen het kleurenschema in uw slaapkamer. Denk aan brons, koper, messing, chroom of nikkel. De duurzame materialen van de lamp zijn bovendien tijdloos. Van uw verlichting slaapkamer landelijk kunt u dus blijven genieten. “Dat is uit de mode” is een uitspraak die nu écht wel tot het verleden behoort.

De term tijdloos hoeft u niet altijd door een stijlbril te bekijken, trouwens. Landelijke slaapkamerverlichting is ook duurzaam op vlak van de technologie binnenin. De LED-lampen gaan in eerste plaats een stuk langer mee. Ze zijn energiezuinig. En u kunt ze dikwijls aanpassen in kleurtemperatuur of felheid. Maar daarover verder meer. Het belangrijkste dat u moet onthouden over verlichting voor de slaapkamer in landelijke stijl is het volgende:

 • Ze brengt de sfeer en rust van het platteland naar binnen met authentieke materialen
 • De tijdloze stijl blijft altijd een esthetische meerwaarde
 • De duurzame LED-technologie is uiterst zuinig en gaat lang mee

 

 

Verschillende lichttypes in de slaapkamer

Maar goede slaapkamerverlichting bereikt u niet met één enkele lamp. Zeker in een landelijke slaapkamer is sfeer een belangrijk punt. Het is belangrijk om te spelen met de verschillende lichttypes: zij zullen elkaar aanvullen en zorgen ook voor de harmonie die zo kenmerkend is voor de rustieke stijl.

 

Landelijke hanglamp voor de hal

De verschillende lagen van landelijke verlichting vormen samen een harmonieus geheel

Dus: spelen met verschillende lichtlagen. Het is belangrijk om een mooi evenwicht te vinden in de landelijke stijl van uw slaapkamer. Zeker bij de slaapkamer is het belangrijk om bij het begin te beginnen. Bij de eerste ‘lichtlaag’ dus. Verderop in de tekst kunt u lezen welke lampen u daarvoor kunt gebruiken:

 1. De eerste laag: omgevingsverlichting. Die is als het ware de fundering van elk lichtschema. Die soort verlichting, wanneer u ze goed gebruikt, creëert een algemene, gezellige sfeer. Verlichting slaapkamer landelijk vertrekt best altijd bij die functie. Bovendien is het belangrijk dat uw lichtschema, zeker in de landelijke stijl, respectvol omgaat met het natuurlijke licht van buitenaf. Op die manier is uw omgevingsverlichting een mix van natuurlijk en ‘kunstmatig’ licht. Resultaat: de perfecte sfeerverlichting. Daardoor vloeit de landelijke sfeer mooi over van buiten naar binnen.
 2. Van daaruit kunt u dan de volgende verlichtingsdoelen voortbouwen. De tweede stap is taakverlichting. Die is praktischer van aard. En hoewel uw landelijke slaapkamer altijd een oord van ontspanning blijft, betekent dat niet dat daarvoor geen focus nodig is. Vaak zult u ’s avonds uw bed induiken met een goed boek. Daarvoor is gefocuste taakverlichting ideaal. Om niet te zeggen noodzakelijk. Al hoeft het niet enkel bij leeslampen te blijven, maar daarover verder meer.
 3. De derde en laatste stap dient vooral om een artistieke toets te geven aan bepaalde plekken in uw slaapkamer. Accentverlichting kan die toets geven door de juiste verlichting, maar ook met de armatuur zelf. De landelijke slaapkamer is een uitstekende plek om een rustgevend kunstwerk te hangen. Vandaar dat het belangrijk is om ze voldoende te verlichten. Of misschien wilt u gewoon de aandacht trekken met de zwierige, magnifieke lamp zelf. Verschillende lampsoorten zijn daarvoor uitstekend.

 

Landelijke wandverlichting met kap

Wandverlichting legt een mooi accent in uw slaapkamer en creëert perspectief

Die verschillende lagen bouwen telkens voort op elkaar. Op die manier zorgt uw verlichting slaapkamer landelijk ervoor dat u altijd met een goed gevoel in bed stapt - en eruit. Maar met welke lampen krijgt u die lagen precies in balans?

 

Lampsoorten in de slaapkamer

Verlichting voor de slaapkamer in landelijke stijl brengt sfeer. Maar die sfeer krijgt u uiteraard niet met een enkele lamp. U weet intussen dat u verschillende lagen van licht in evenwicht moet brengen. Daarvoor zijn er allerlei lamptypes. Elk van die lampsoorten zal een bepaalde functie vervullen. En u nóg meer laten genieten van een bepaald aspect van uw slaapkamer. Een lijstje:

 • Landelijke plafondlampen bieden vooral omgevingslicht. Zij hangen dicht of helemaal tegen het plafond: van daaruit krijgt u een mooi egaal lichtdeken over uw hele slaapkamer heen. Ze zijn de basis van sfeerverlichting.

 

Rustieke plafondverlichting met spots

Rustieke plafondverlichting met spots bieden een diffuus basislicht

 

 • Landelijke hanglampen zijn vergelijkbaar met plafondlampen. Enig verschil: ze hangen een stuk lager. Daardoor krijgen ze vaak een centralere positie in uw slaapkamer. Hangt u ze op de juiste hoogte, dan zorgen ze als decoratief pronkstuk voor de nodige verfijnde sfeer. U kunt ze bijvoorbeeld boven het voeteinde van uw bed hangen. Of misschien doen ze dienst als nachtlampje? Aan u de keuze.
 • Landelijke wandlampen zijn uitstekend om een warme gezellige sfeer te scheppen in uw slaapkamer. Ze zijn perfect als accentverlichting om er de mooiste onderdelen van een mooie, zachte gloed te voorzien. Bovendien kunt u ze ook gebruiken als taakverlichting. Bepaalde wandlampen kunnen immers dienst doen als lees- of nachtlampje: ideaal voor wanneer u geen nachttafel wilt of er ruimte op wilt creëren.

 

Rustieke wandlamp met kaarsen

Landelijke wandlampen met kunstkaarsen: perfect als sfeerverlichting

 • Landelijke tafellampen zijn meestal de eerste lampen waar u aan denkt bij slaapkamerverlichting. Tafellampen zijn meestal een combinatie van accent- en taakverlichting. Ze zijn ideaal als nachtlampje. Ze brengen een warme, gezellige sfeer én zijn perfect als leeslampje. Zo kunt u ’s avonds helemaal genieten van een goed boek.
 • Landelijke staande lampen zijn de decoratieve meesters van verlichting slaapkamer landelijk. Met een rustieke vloerlamp maakt u een statement. De elegantie van een landelijke armatuur brengt rust en sfeer, maar ook esthetiek. Ze leggen een mooi accent in een bepaalde hoek van uw slaapkamer en zorgen daar voor een kunstzinnige toets.

 

LED-lampen: helemaal niet kil of fel

Verlichting slaapkamer landelijk is uitgerust met moderne LED-technologie. Zoals u weet gaat die langer mee en is die bovendien zuiniger in verbruik. Maar er is meer. Vaak kunt u de lichttemperatuur en de intensiteit aanpassen. Dat is bijzonder nuttig voor uw slaapkamer: op die manier krijgt u telkens de juiste sfeer. Met een dimmer kunt u uw lamp elke keer aanpassen aan het moment én het gewenste gevoel.

 

Landelijke plafondspots voor de slaapkamer

Landelijke lampen zijn telkens uitgerust met duurzame LED-technologie, die subtiel de tinten van uw slaapkamer ondersteunt

Dimmers zijn immers cruciaal in elke omgeving waar sfeer bovenop staat. Dat is zeker zo in de slaapkamer. Een goed lichtschema is in balans dankzij de verschillende lichttypes en lampsoorten. Om die beter op elkaar te laten aansluiten, kunt u met dimmers zorgen voor een evenwicht. Dat is erg belangrijk in het rustieke thema. Dimmers zorgen voor flexibiliteit:

 • In lichtintensiteit (uitgedrukt in Lumen). In de slaapkamer is het belangrijk om te zorgen voor kalmerend licht. Anders gezegd: het licht mag niet te fel zijn. Verlichting slaapkamer landelijk heeft daarom best een waarde tussen 2000 en 4000 Lumen. Die waarde geldt als optelsom voor alle lichtbronnen in uw kamer, evenwichtig verdeeld naargelang de vereisten van de situatie. Lezen vraagt een subtiel maar gefocust licht. Bij uw kleerkast of dressing hebt u iets intenser licht nodig.
 • En in lichttemperatuur (uitgedrukt in Kelvin). De licht- of kleurtemperatuur is erg belangrijk in de landelijke stijl. Meestal is die zo warm mogelijk. Koeler licht is ‘frisser’. En hoewel dat blauwere licht uitstekend is om productiviteit te ondersteunen, is het koude licht vaak minder ideaal in de slaapkamer. Daar wilt u tot rust komen. Bovendien loopt u met te koud licht het risico om moeilijker slaperig te worden. Vandaar dat een lage Kelvin-waarde (en dus een warm licht) perfect is voor verlichting slaapkamer landelijk. Dat licht is er uitstekend voor de ontspannen sfeer.

 

Samengevat

Een landelijke slaapkamer is zoveel meer dan een gewone slaapplek. Het is de ruimte in uw huis waarin u zich terugtrekt na een productieve dag. U leest er voor het slapengaan. U komt er tot rust. Maar u wordt er ook wakker. Op dat eerste moment van de dag is het erg belangrijk dat u met een goed gevoel uit uw bed kunt stappen.

Verlichting slaapkamer landelijk past zich aan die wensen aan. En gaat een stuk verder dan een gewoon nachtlampje. Een evenwichtig lichtschema vervult verschillende functies: van wat prachtige sfeerverlichting tot hier en daar de nodige dosis functioneel licht. Bovendien zorgt de warme kleurtemperatuur en de subtiele lichtintensiteit voor een gezellig gevoel. De kers op de taart komt van de verfijnde vormen en kleuren van de rustieke armatuur. Het resultaat: een sublieme harmonie. Verlichting slaapkamer landelijk: een perfecte aanvulling voor elke stijlvolle slaapkamer.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €4500
Lampvoet
 • Bekijk meer
Kap
 • Bekijk meer
Kleur
 • Bekijk meer
Vorm
 • Bekijk meer