Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Tuinverlichting landelijke stijl

Tuinverlichting in landelijke stijl brengt uw tuin tot leven. Want uw tuin is een soort kamer, maar dan buiten. En wanneer de zon ondergaat, voelt u van binnen duidelijk dat onderscheid met buiten. Het is er donker. Daar komt goede tuinverlichting handig bij kijken: u pikt er de mooiste plekjes mee uit om te belichten. En zo tot een mooi landelijk evenwicht te komen.

 

Tuinverlichting in landelijke stijl verhoogt de waarde van uw tuin

Wanneer de dagen beginnen te lengen en warmer worden, wilt u buiten kunnen genieten van uw tuin. En terecht. U komt er tot rust, entertaint er uw gasten: maar vaak ook indirect. Goede verlichting kan de decoratieve hoogstandjes van uw tuin helemaal tot hun recht doen komen en u dat effect geven. Goede verlichting verhoogt de waarde van uw tuin.

In de koude maanden kruipt u graag gezellig binnen. Daar zorgt goede verlichting ervoor dat u kunt genieten van uw huis. En ook in de winter is dat buiten niet anders: rondom uw huis, in uw tuin of voortuin, wilt u ook een bepaalde sfeer scheppen. Een warm gevoel dat u en uw gasten helemaal tot rust laat komen. Tuinverlichting in landelijke stijl doet dat het hele jaar door: u wilt immers ook van binnenuit kunnen genieten van uw prachtige tuin.

In uw tuin heerst een bepaalde sfeer. Wanneer u die vormgeeft, probeert u er de mooiste kwalitatieve elementen in aan te brengen. Landelijke tuinverlichting zorgt ervoor dat u die elementen in het licht kunt zetten. En niet zomaar licht. Rustieke tuinlampen hebben, zoals verlichting elders, verschillende functies die u helpen het optimale evenwicht te bereiken:

 • Praktisch licht: voor uw veiligheid wilt u voldoende licht krijgen op de donkerdere plekjes in uw tuin. Denk aan trapjes of paden. Of misschien om een bepaalde richting aan te geven en visueel uit te nodigen. Al kan veiligheid ook concreter: u wilt uiteraard ook uw tuin en uw woning afschermen tegen mogelijke indringers.

 


Landelijke tuinverlichting: ze brengt sfeer én veiligheid buitenshuis

 • Sfeerverlichting: daarmee legt u bepaalde accenten op de mooiste plekjes in uw tuin. Hierbij geldt vaak het less is more-principe. Een goed lichtschema betekent dat u weet waar u de nadruk moet leggen. Door een paar van de mooiste plekjes subtiel te verlichten, creëert u een visueel evenwicht tussen licht en donker. De perfecte harmonie om tot rust te komen. Daarvoor staat landelijke tuinverlichting garant. De combinatie met landelijke gevelverlichting of terrasverlichting oogt ook heel mooi.

 


Vergeleken met andere tuinverlichting in landelijke stijl valt subtiele sfeerverlichting als deze minder op maar schept een erg artistieke mood: perfect om planten of struiken mee te verlichten

 • De esthetiek van de armatuur zelf speelt in veel gevallen ook een grote rol. U geeft er een kunstzinnige boost mee aan de hele sfeer in uw tuin. Dat is zeker het geval bij tuinverlichting in landelijke stijl, maar daarover verder meer.

 

Combineren en afstemmen op de omgeving is dus de boodschap. Bijvoorbeeld: verlichting bij paden is op het eerste gezicht vaak praktisch. Maar dat betekent niet dat het geen mooie armatuur op zichzelf hoeft te zijn. Eentje die de stijl van uw tuin en woning ondersteunt. Bij landelijke tuinverlichting is die stijl écht uniek.

 

Tuinverlichting landelijke stijl: duurzaam en tijdloos

Die esthetische functie is bijzonder belangrijk bij tuinverlichting landelijk. De armatuur biedt een decoratieve meerwaarde. Zo kunt u optimaal genieten van een prachtig licht én een bijzonder mooie lamp op zich. Rustieke tuinverlichting zorgt dat u in uw tuin helemaal kunt ontspannen in een kunstzinnig sfeertje.

Landelijke buitenverlichting is telkens vervaardigd uit hoogwaardige materialen die uiterst geschikt zijn in de natuurlijke omgeving van uw tuin: brons, koper, messing of chroom. De subtiele kleuren passen perfect: zachte bruine en zwarte tinten ondersteunen het rustige kleurenschema van de natuur. De rustieke armatuur biedt een decoratieve meerwaarde die u optimaal laat genieten van uw buitenomgeving. Landelijke tuinlampen zijn bijzonder stijlvol in hun subtiliteit.

Bovendien is de moderne LED-technologie aanpasbaar aan uw specifieke eisen: u kunt de lichtintensiteit kiezen die uitstekend overeenkomt met de functie van het licht. Ook de temperatuur kunt u bij veel lampen aanpassen. Dat laatste is cruciaal voor bijvoorbeeld de verlichting van bomen en planten, maar daarover verder meer. U merkt het: landelijke tuinverlichting is rustgevend én modern tegelijkertijd.

 

Verschillende soorten outdoor verlichting

Landelijke tuinverlichting creëert een betoverende sfeer na zonsondergang. Ze transformeert uw tuin in een oase van sfeer van zodra het donker wordt. Zoals u weet kunt u met rustieke tuinverlichting verschillende functies vervullen. Maar met welke lampen kunt u dat precies doen? Een kort lijstje met de belangrijkste soorten:


Spotlichten zijn er in alle vormen en maten. Een kleinere spot als deze is perfect voor subtielere verlichting buitenshuis

 • Spotlichten zijn meestal gerichter en brengen perspectief buitenshuis. De armaturen kunnen daarbij dikwijls subtieler zijn. Zo gaat alle aandacht naar de lichtfunctie: ze geven de mooiste punten in uw tuin voldoende licht zodat u er altijd van kunt genieten. Denk aan bomen, planten, struiken, fonteinen, … Die soort tuinverlichting kan vanop een afstand een fontein of standbeeld verlichten, maar ze kan ook een boom van binnenuit verlichten en zo uw tuin een artistieke toets geven. Alles hangt af van uw wensen.

 


Met deze richtbare spot kunt u perfect de juiste nadrukken leggen

 • Paalverlichting dient vaak om richting te scheppen in uw tuin. Vaak dient ze als padverlichting. Zo brengt ze een duidelijke richting en geeft ze praktisch en veilig licht zodat u weet waar u moet lopen. Ook is ze erg geschikt om planten in een mooi licht te zetten. Maar tuinlampen in landelijke stijl op een paal hebben een niet te vergeten decoratieve functie: zeker in de cottage stijl zorgt ze dat u dag en nacht kunt genieten van de verfijnde sfeer in uw tuin.

 

Wat met verlichting voor bomen?

Er is één natuurlijk element dat uw tuin een natuurlijk en rustgevende indruk geeft, zonder al te veel moeite: de boom. In de zomer stralen ze rust uit en laten ze ons ademen. Maar ook in de winter, zonder het gebladerte, zijn ze erg mooi. Bomen zijn als het ware de beeldhouwwerken van de natuur: het hele jaar door. Vandaar dat u er erg goed aan doet om die goed te verlichten. Dat wilt u bereiken met rustieke tuinverlichting.

Maar dat betekent wel dat u goed moet rekening houden met de verschillende facetten van uw boom. De natuur schenkt u geen twee identieke exemplaren. Elke boom is anders, dus zijn vaste richtlijnen hier geen geval aan de orde. Maar geen nood. Zoals bij elke ruimte of elk element dat u wilt verlichten, zijn er bepaalde punten waarop u kunt letten. Bij bomen is dat niet anders:

 • De grootte en de vorm van de boom: een grote, brede eik moet u anders verlichten dan een korte smalle spar. Ook hier geldt hetzelfde mantra: less is more. Efficiënt omspringen met uw buitenverlichting dus. Een boom met een lange stam vraagt meestal minstens twee lampen: eentje voor de stam en eentje voor de kruin zelf. Bij een spar kan dat anders: daarbij kunt u misschien een tweetal lampen binnenin de boom plaatsen voor een kunstzinnig effect. De grootte zal bepalen hoe ver u de lamp moet plaatsen van uw boom voor een perfecte lichtspreiding. De onderstaande illustratie toont hoe ver u een tuinlamp best plaatst in functie van de boomhoogte.

afstand verlichting bomen

 • De structuur en het kleurenpallet van de boom. Elke boom is anders. Vaak verandert uw boom ook met de seizoenen mee: de kleuren van de bladeren veranderen doorheen het jaar. Tuinverlichting landelijk kunt u optimaal aanpassen aan die veranderende situatie. Bij bepaalde lampen kunt u de kleurtemperatuur aanpassen of een Kelvin-filter Over het algemeen geldt: hoe lager die waarde, hoe beter: die zorgt voor een warme tint. Maar ook bij lage waarden moet u goed rekening houden met de kleur van het gebladerte. Herfstkleuren zijn dikwijls warmer en komen beter tot hun recht met een Kelvin-filter. In de lente en zomer zou dat de frisse groene kruin een doffe kleur geven. Vandaar dat aanpasbaarheid zo belangrijk is bij rustieke tuinlampen.
 • Uw kijkrichting of perspectief. Van waar zult u de boom het meeste bewonderen? Het spreekt voor zich dat u die dan zo goed mogelijk vanuit die richting belicht: zo gebruikt u de juiste hoeveelheid lampen die voor een optimale sfeer zorgen. Die harmonie laat de landelijke stijl van uw huis moeiteloos overlopen in de natuur.
 • De omgeving van de boom. Misschien staan er nog andere bomen die samen een patroon vormen? In dat geval kunt u met goede tuinlampen makkelijk een heel prachtige symmetrie creëren. Op die manier is uw tuinverlichting landelijk perfect op zijn plaats in uw sfeervolle tuin.

 

Weerbestendig: tegen water, wind, vuil en zonlicht

Duurzaam betekent ook dat uw landelijke tuinlampen sterk zijn. Ze moeten goed tegen de elementen van het weer bestand zijn. Elke lamp is in een bepaalde mate beschermd tegen een bepaald soort schade:

 • Vuil: stofdeeltjes
 • Water: vooral regen en allerlei spatten
 • Zonlicht: schade over langere termijn

 

In de eerste plaats denkt u daarbij aan water en vuil. Die worden aangegeven met de zogenaamde IP-waarde. Die tweecijferige code toont aan in hoeverre uw rustieke tuinverlichting bestand is tegen vuil en water. Het eerste cijfer staat voor stofbestendigheid. Het tweede geeft dan weer waterbestendigheid weer. Hoewel u best nagaat welke plek in uw tuin het meeste risico op schade geeft, is een hoger cijfer over het algemeen gunstiger. Hoe hoger de twee cijfers zijn, hoe meer beschermd. Voor buitenverlichting denkt u best aan een bescherming van minstens IP43. De onderstaande tabel toont u de betekenis van de verschillende mogelijke IP-waarden.

 

Overzicht IP graden

 


Tuinverlichting landelijke stijl : duurzaam in zowel stijl als weerbestendigheid

Al hoeft het niet enkel over stof of water te gaan. Zonlicht kan vaak ook voor schade zorgen, al is die dikwijls op termijn pas zichtbaar. Zeker bij landelijke kaarslampen is zonneschijn een factor om rekening mee te houden. De kunstkaarsen zijn normaal gezien uit duurzame was vervaardigd. Maar omdat de zon die zou doen smelten, is het verstandiger om te kiezen voor kaarsen die uit glas zijn gemaakt. Zo kunt u nog langer genieten van uw tijdloze kunstwerk.

 

Samengevat

Dikwijls is een outdoorlamp een mooi kunstwerk op zichzelf. De prachtige landelijke armatuur vloeit moeiteloos over in de kalme sfeer van uw tuin. De zachte kleuren en vormen van de natuur komen op die manier helemaal naar voren. En zo krijgt u er de hoogstaande sfeer die u wilt bereiken. Een bijzonder tijdloze stijl die altijd past.

Bovendien is een landelijke lamp voor buiten erg duurzaam voor wat de kwaliteit betreft. De waardevolle materialen gaan eeuwig mee en zijn voldoende beschermd tegen het weer. Ook zo kunt u blijven genieten van uw tuin.

Maar rustieke tuinverlichting brengt niet enkel sfeer. Ze biedt ook voldoende veilig licht: u wilt goed kunnen zien waar u loopt. De buitenlampen zorgen voor richting en perspectief in uw tuin. Bovendien beschermt ze u tegen mogelijke indringers. Tuinverlichting die landelijk is tilt uw tuin naar een hoger niveau: ze brengt schoonheid én veiligheid tegelijkertijd.

Veelgestelde vragen

Hoe herkent men tuinverlichting in landelijke stijl?
Tuinverlichting in landelijke stijl heeft een hoog decoratief gehalte. De vormen zijn heel sierlijk en zijn tot in de kleinste details afgewerkt. Het zijn echte kunstwerken die een meerwaarde geven aan uw tuin.
Uit welke materialen is landelijke tuinverlichting gemaakt?
Vaak worden edele metalen zoals brons, geborsteld nikkel, messing of chroom gebruikt. Deze materialen zijn corrosie- en oxidatiebestendig. Soms wordt een landelijke armatuur ook aangebracht op houtsoorten zoals padoek.
Hoe wordt landelijke tuinverlichting gemaakt?
Authentieke landelijke tuinverlichting wordt artisanaal gemaakt. Er wordt veel zorg aan besteed en de afwerking gebeurt tot in de kleinste details.
Waarvoor gebruikt men landelijke tuinverlichting?
Landelijke tuinverlichting wordt gebruikt om de sfeer in de tuin te verhogen. Dat kan gebeuren door een tuinpad te verlichten, een boom in de kijker te stellen of om naast een vijver of zwembad te plaatsen.
Welke kleuren bestaan er in landelijke tuinverlichting?
De meest gebruikte kleuren zijn brons, geborsteld nikkel, messing of chroom. Brons is het populairst en past overal. Onze bronzen kleur is antracietachtig omdat ze is aangebracht op messing.
Welke types bestaan er?
Landelijke tuinverlichting kan bestaan onder verschillende vormen: als padverlichting (paalverlichting), zwembadverlichting of als boomverlichting (in de vorm van spots op een stang).
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €3500
Lampvoet
Kap
Kleur
 • Bekijk meer
Vorm