Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke terrasverlichting

Terrasverlichting: de sleutel tot rust buitenshuis

Terraslampen zijn er om uw huis en uw tuin een absolute meerwaarde te geven. De landelijke stijl zorgt ervoor dat uw verlichting harmonieus overgaat in de natuur in uw tuin. Zo komen u en uw gasten er helemaal tot rust. Verlichting voor uw terras is er in alle vormen en maten, die elk een bepaalde functie kunnen vervullen naargelang uw wensen. Maar hoe gaat u precies te werk?

 

Terrasverlichting zet uw prachtige terras in een warm licht

Het is zomer. De hemel schemert. U zit buiten op uw prachtige terras met vrienden en familie, bij te kletsen en te genieten van de nog aangename temperatuur buiten. Uw terras is fenomenaal ingericht: de mooie vormen en structuur voorziet u van leuke plantjes en hier en daar een kunstvoorwerp. En daar wilt u - terecht - zo veel en zo goed mogelijk van kunnen blijven genieten.
 

Sokkellamp buiten landelijk

Een rustieke sokkellamp in de vorm van een lantaarn is perfect om de kalme en verfijnde sfeer op uw terras naar boven te brengen

Daarvoor hebt u klassevolle verlichting voor uw terras nodig. Keurig geplaatste, prachtige armaturen geven extra cachet aan uw tuin. Aan uw hele woning. Ze brengt er de mooiste elementen tot leven. Dus is het des te belangrijker om goed rekening te houden met de omgeving die u wilt verlichten:

 • De maten en de stijl van het terras zelf: hoeveel natuurlijk licht hebt u ter beschikking? Veel natuurlijk licht betekent dat uw terraslampen vooral decoratief gericht zullen zijn. Minder natuurlijk licht betekent dan weer dat u ook iets meer aandacht moet geven aan praktische verlichting.
 • De stijl rondom uw terras: u wilt dat de prachtige planten rondom ook voldoende verlicht zijn. Die bepalen de stijl van uw terras en de rest van uw woning, dus is goede verlichting noodzakelijk. Of misschien is er een trap naar uw terras die een flinke dosis subtiel maar veilig licht nodig heeft. Met exclusieve buitenverlichting kunt u dat beetje richting of perspectief zonder veel moeite verkrijgen.

 

Het landelijke thema: voor sfeer en esthetiek

Stijl is erg belangrijk in uw tuin, en zeker op het terras. Wanneer u een stijl consistent aanpakt, kunt u die doortrekken in en rondom uw hele woning. Op die manier krijgt u overal dezelfde sfeer. Voor sfeer is het landelijke thema dé keuze bij uitstek: gezelligheid en een verfijnde look gaan hand in hand.

Landelijke of rustieke verlichting heeft er een viertal sterke punten:

 • Duurzame materialen
 • Natuurgetrouwe tinten en vormen
 • Een warme en gezellige kleurtemperatuur
 • Hoogwaardige LED-technologie

 

Die kwalitatieve stijl komt tot zijn recht dankzij de hoogwaardige en duurzame materialen van uw landelijke terrasverlichting. Ze is vervaardigd op artisanalewijze met een afwerking in verschillende kleuren: brons, koper, messing, chroom, geborsteld staal of nikkel. Bovendien stralen de subtiele, zwierige vormen één en al klasse uit. Die natuurlijke tinten en vormen passen perfect bij de natuur. En die staat daarin centraal met al haar rustgevende facetten.

In de natuur is harmonie en evenwicht immers erg belangrijk. Door een goed georganiseerd kleurenpallet passen de lampen perfect in de omgeving. Bovendien kunt u dezelfde balans bereiken door meerdere lampen strategisch te plaatsen. Op die manier kunt u een symmetrie creëren waarmee u toont dat u belang hecht aan structuur en rust. En zo krijgt u een verwelkomend gevoel op uw terras.

Daarnaast is er nog een element dat eigen is aan goede landelijke verlichting. Om uw buitenverlichting zo goed mogelijk een plaats te geven in de natuurlijke omgeving van uw tuin kiest u best voor de juiste kleurtemperatuur.

Een warm licht schept namelijk de gezelligheid die u zoekt op uw terras. Die kunt u vinden aan de hand van de Kelvin-waarde. Hoe lager de waarde, hoe warmer de kleur. En hoe meer gezelligheid. De waardevolle LED-technologie maakt dat mogelijk. Ook dat is eigen aan landelijke verlichting. Kies gerust voor lampen met een Kelvinwaarde van 2100 of 2200 om echte warmte en gezelligheid te creëren.

 

De verschillende functies van terrasverlichting

Elke soort verlichting heeft een bepaalde functie te vervullen. Afhankelijk van uw noden en wensen, en van de stijl van de plaats die u zult verlichten, kunt u ervoor kiezen om de nadruk te leggen op bepaalde functies. Dat is ook voor terrasverlichting niet anders. De functies zijn op te delen in drie grote categorieën:

 • Omgevingsverlichting dient om een algemene sfeer te brengen. Om een zachte, algemene gloed te creëren. Zeker op het terras is dat niet te verwaarlozen. In een rustieke stijl staat sfeer daar immers centraal.
 • Accentverlichting zet bepaalde elementen in de kijker. U bepaalt er het ritme mee. Op het terras zijn dat bijvoorbeeld planten, een decoratiestuk, of misschien de aangrenzende muur van uw huis. Dat soort verlichting geeft uw terras een verfijnde look dankzij de focus op de mooiste elementen.
 • Taakverlichting dient om bepaalde ‘taken’ of activiteiten mogelijk te maken en te vergemakkelijken. Op het terras zorgt ze voor de nodige verlichting wanneer u gezellig aan het tafelen bent op de warme lange zomeravonden, denk maar aan een staande terraslamp. Het verschil met omgevingsverlichting is dat taakverlichting eerder een goed geconcentreerd licht uitstraalt, dat enkel datgene verlicht waarvoor u het bedoeld heeft.

 

Die drie functies zullen naargelang de plaats en het doel van uw terras een bepaalde voorkeur en evenwicht krijgen. Al blijft het niet bij die drie. Het decoratieve aspect van de lamp of armatuur zelf speelt zeker ook een rol. Een terraslamp kan namelijk een zeer mooi pronkstuk zijn. In de landelijke stijl is dat net nog iets subliemer: de simpele, soms minimalistische armatuur is erg stijlvol. En ze straalt een gezellige en warme sfeer uit die u verdient.

 

Oprit verlichting

De subtiele armatuur met nikkel voorziet uw terras van een zacht maar veilig licht

In veel gevallen speelt veiligheid echter ook mee. Dat is als het ware een combinatie van omgevings- en taakverlichting. In veel gevallen moeten uw landelijke terraslampen, hoe mooi ze ook zijn, ook voldoende veilig licht bieden zodat u zonder problemen van uw terras kunt genieten: denk bijvoorbeeld aan de doorgang of de trap naar uw terras.

 

Welke types terraslampen kunt u gebruiken?

Nu u bepaald heeft welke doelen of functies u met uw terrasverlichting wilt bereiken, kunt u zich de volgende vragen stellen: welk type lamp kiest u het best? Welke lampen passen precies op uw terras?

Goed nieuws: zo goed als allemaal! Er zijn verschillende soorten lampen, elk met hun eigen functies. Die kunt u optimaal inzetten zodat ze het best overeenkomen met uw wensen. Zo kunnen u en uw gasten genieten van een kunstzinnige en warme sfeer. Een verfijnde look is immers het uitgangspunt. Hieronder een lijstje met de verschillende lampsoorten voor op uw terras.

 • Staande lampen buiten: net zoals stalampen voor binnen vormen zij vaak een decoratief hoogstaand plekje rondom de armatuur zelf. De landelijke, rustige stijl trekt de aandacht terecht naar zich toe. Bovendien leggen ze een mooi accent dat de algemene verlichting op uw terras ondersteunt. Ze zijn ook beschikbaar in de vorm van landelijke tuinverlichting.
 • Landelijke tafellampen geven een flinke dosis taakverlichting op uw terras. Ook zijn ze prachtig om te gebruiken als kunstvoorwerp. Ze zijn dé aanvulling om de landelijke stijl van uw woning een statement te geven.
 • Landelijke wandlampen of landelijke gevelverlichting bij het terras creëren een mooi perspectief rond uw huis. Zeker op het terras is dat belangrijk: zo creëert u een duidelijke structuur. En de rustieke harmonie. Hebt u meerdere lampen nodig, dan zijn muurlampen hét lamptype dat u zoekt. Zij scheppen als geen ander symmetrie rondom uw huis: eigen aan de harmonie van de landelijke stijl. Ze geeft een goede dosis veilig licht. Al is het vaak subtieler, kunnen ze ook decoratief erg mooi zijn.Een sokkellamp kunt u net als wandlampen bevestigen op een vaste plaats, in dit geval een sokkel, een pilaar of een muurtje buiten. Ze zijn excellent als decoratief punt om visuele interesse te geven aan uw tuin. Het is belangrijk dat u daarbij rekening houdt met de muur of de sokkel waarop u de lamp plaatst. Hoewel ze zeker wat aandacht mag trekken, blijft de sokkellamp best in proportie met de muur waarop ze staat.

 

Sokkellamp landelijk

Een landelijke sokkellamp met doorzichtig glas is perfect om te pronken met de prachtige stijl van de filamentlamp binnenin

 • Grondspots kunnen dienen voor de drie voornaamste functies. Hun armatuur is vaak subtieler, maar blijft nog altijd in lijn met de landelijke stijl. Zo blijft de balans van heel uw woning. Grondspots verspreiden een mooi licht dat bijvoorbeeld uw gevel een prachtige structuur geeft. Afhankelijk van wat u zoekt, kunt u voor een smalle straal kiezen voor meer focus of accent, of voor meer veiligheid of algemene sfeerverlichting met een diffuse en brede straal.
 • Inbouwspots zijn vergelijkbaar met de grondspots hierboven. Ook zij hebben een iets subtielere armatuur en daardoor een minder decoratieve functie op zich. Ze bieden vooral functioneel licht en dus meer bedoeld voor accenten of algemene veiligheids- en sfeerverlichting. Rustieke inbouwspots zijn de perfecte aanvulling op andere types verlichting.

 

Inbouw terrasverilchting

Inbouwspots geven uw terras van een sfeervol en veilig omgevingslicht:

 • Landelijke hanglampenzijn perfect op een overdekt terras om er een mooi evenwicht te brengen. Ze zijn decoratief prachtig omdat ze meestal de aandacht naar zich toe trekken. Ze geven een kunstzinnig
  tintje aan uw terras. Bovendien zorgen ze voor handige taakverlichting die de hele sfeer brengt die u wilt bereiken. Belangrijk dat ze op de juiste hoogte hangen zodat het licht mooi gericht en gefocust is op de plek die u wilt verlichten.
 • Een windlicht is een prachtige, artistieke lamp die eigen is aan de landelijke stijl. Helder glas speelt daarbij een belangrijke rol. Op die manier kunt u met een simpele, rustieke armatuur optimaal genieten van de magnifieke filamentlampen binnenin. De LED-lampen van het windlicht geven meestal een zachter licht dat dienst doet als sfeerverlichting.

 

Al bestaat er nog een veel uniekere soort LED-verlichting: kaarslampen. Die zijn de echte top van de landelijke verlichting. De rustgevende flikkeringen van echte kaarsen worden perfect nagebootst. Zo brengen ze dezelfde kalme mood als echte kaarsen. Bovendien bewijst dit soort gezellige verlichting meer dan anders hoe belangrijk de juiste lichttemperatuur is. Zoals u weet is warmer meestal beter voor het sfeergevoel.

Maar toch wilt u wat speelruimte. Niet elk terras is hetzelfde: er zijn altijd andere kleuren, vormen en stijlen die u zo goed mogelijk wilt voorzien van het perfecte laagje licht. Daarop spelen de landelijke kaarslampen in: de warme lichttemperatuur is regelbaar. Zo gaat uw lamp en haar licht naadloos over in de natuurlijke rust van buiten.

Zoals u weet is het de bedoeling om een mooi evenwicht te vinden tussen de verschillende lamptypes. Op die manier laat terrasverlichting uw wensen in vervulling gaan. Die balans geeft u het landelijke sfeergevoel met de nodige artistieke toets. En van die tijdloze, duurzame lampen kunt u lang blijven genieten.

 

Duurzaam betekent ook beschermd tegen het weer

Duurzame buitenverlichting betekent immers ook dat ze beschermd is. Het is daarom bijzonder belangrijk dat uw terrasverlichting voldoende bestand is tegen het veranderende weer buiten. Tegen de regen of ander opspattend water. Tegen stof of vuil. En eigenlijk ook tegen de effecten van zonlicht op langere termijn.

Natuurlijk licht is uiteraard fantastisch. Hoe meer, hoe beter. Het maakt deel uit van elk landelijk lichtschema. Maar dat licht, het zonlicht, kan ervoor zorgen dat uw prachtige lampen na een tijdje verkleuren of beschadigd raken. Kaarslampen bijvoorbeeld. Normaal gezien zijn die gemaakt uit was, zoals echte kaarsen. Zo is het verschil met échte kaarsen nauwelijks merkbaar.

Maar wanneer u die buitenshuis gebruikt, waar uw prachtige kaarslampen dus onder invloed staan van zonlicht, zouden uw wassen kunstkaarsen geleidelijk kunnen smelten. En zo hun vorm verliezen en beschadigd raken. Maar geen nood: kaarslampen voor buiten zijn gemaakt uit glas zodat het risico op schade nagenoeg nihil is. En ze zien er nog steeds even realistisch uit.

 

tuinlamp led landelijk

Uw terraslampen moeten voldoende bestand zijn tegen het weer

Maar uiteraard is het niet altijd zonneschijn. U en uw buitenlampen krijgen vaak te maken met regen. Vandaar dat het belangrijk is dat uw terrasverlichting voldoende waterdicht is. Vaak bieden de buitenmuren uw huis nog relatief veel bescherming daartegen. Of misschien zijn uw lampen afgedekt op een overdekt terras. Alles hangt af van de situatie.

Ook kunnen opwaaiend stof of andere ‘vaste’ indringers schade berokkenen aan uw terraslampen. Daartegen moet uw terrasverlichting ook voldoende beschermd zijn, zodat u er zo lang mogelijk van kunt blijven genieten.

Maar hoe weet u precies of een lamp voldoende beschermd is? Wanneer weet u of een lamp dienst kan doen als terrasverlichting? Dat kunt u afleiden uit de zogeheten IP-waarde. Die tweecijferige code toont de mate van bescherming aan. Het eerste cijfer geeft bescherming tegen stof en vuil weer. Het tweede tegen water en vocht. Over het algemeen volstaat een waarde van IP43. Dat betekent dat uw terrasverlichting:

 • Beschermd is tegen stof en vuil dat groter is dan 1 millimeter, en;
 • Tegen water dat naar beneden valt in een hoek van minder dan 60°. Concreet betekent die 3 dat uw lamp beschermd is tegen het wildere regenweer.

In de onderstaande tabel kunt u het volledige overzicht nog eens bekijken:

 

Tabel waterbestendigheid


Samengevat

Uw terras: waar u, uw vrienden en uw familie helemaal kunnen tot rust komen. Die sfeer kunt u nog beter aankaarten door de prachtigste plekjes op uw terras op de juiste manier te verlichten. Een uitgebalanceerd lichtschema is de ultieme manier om uw terras helemaal te laten bloeien.

Balans en harmonie komt bovendien extra aan bod bij landelijke verlichting. Lampen zijn nu eenmaal vaak ook een decoratief stuk op zichzelf. De authentieke materialen in de sublieme kleuren en vormen vloeien naadloos over in de natuurlijke omgeving van uw tuin. Dat is immers waar de rust van de landelijke stijl vandaan komt.

Terraslampen hebben verschillende functies die u kunt bereiken met een evenwichtige combinatie van verscheidene lamptypes: van gevellampen tot staande lampen voor buiten. Met de nodige aandacht voor het decoratieve aspect natuurlijk. De duurzame materialen zijn uitermate geschikt om u eeuwig te laten genieten van een kwaliteitsvolle sfeer. De landelijke stijl is tijdloos. En de armatuur is uitstekend bestand tegen het veranderende weer buiten. Zo blijft u dag op dag genieten van de sfeer van uw terrasverlichting.

Veelgestelde vragen

Hoe herkent men landelijke terrasverlichting?
Landelijke terrasverlichting is heel decoratief. De vormen zijn heel sierlijk en de afwerking gebeurt tot in de kleinste details. Het zet uw terras in een warm, sfeervol licht.
Uit welke materialen is landelijke terrasverlichting gemaakt?
Landelijke terrasverlichting is meestal gemaakt in edele metalen zoals brons, geborsteld nikkel, messing of chroom. Deze zijn corrosie- en oxidatiebestendig en kunnen dus perfect buiten gebruikt worden.
Hoe wordt landelijke terrasverlichting gemaakt?
Authentieke landelijke terrasverlichting is artisanaal gemaakt. De productie gebeurt met de grootste zorg en alles wordt tot in de kleinste details afgewerkt.
Waarvoor wordt landelijke terrasverlichting gebruikt?
Landelijke terrasverlichting creëert een extra warme sfeer zodat u ten volle van uw terras kunt genieten. De lichtkleuren zijn vaak heel warm (oranje) en u kan het gebruiken als achtergrondverlichting of volwaardige verlichting.
Welke kleuren zijn er beschikbaar?
U kan kiezen uit de kleuren brons, messing, geborsteld nikkel of chroom. Onze bronzen kleur is aangebracht op messing waardoor het antracietachtig is.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €7000
Lampvoet
Kap
Kleur
 • Bekijk meer
Vorm
 • Bekijk meer