Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Categorieën

Klik,” zei de schakelaar. En er was licht. En u zag dat het goed was. Meer dan goed. Maar met landelijke verlichting brengt u niet enkel licht in huis. Het is zo veel meer dan een lichtbron. U schept sfeer. U maakt het knus. U brengt rust. U geeft uw woonkamer het gezelligheidsgehalte van een B&B. Of misschien maakt u van uw terras een intieme maar klassevolle plaats om helemaal tot rust te komen. Maar waarin verschillen landelijke lampen nu van een andere types?

 

1. Een vleugje geschiedenis in een modern jasje

De term ‘landelijk’ verwijst oorspronkelijk naar de typische stijl van huizen op het platteland. U associeert het platteland meestal met de rust en de weidse ruimte die u nergens anders kunt vinden. Maar tegenwoordig kan om het even welk huis net dezelfde kwaliteiten krijgen. Met de juiste inrichting en stijl krijgt zelfs een stadswoning die eigenschappen. Ze past in elk type woning.

Kenmerkend voor de landelijke stijl is het artisanale, warme en gezellige interieur. Lichte en zachte kleurtinten versterken dat rusteffect. Veel elementen ‘van vroeger’ kennen hierin hun plaats. Uit die goeie ouwe tijd. Denk aan massief hout, robuuste meubels en gietijzeren hekken. Maar dan met een modernere en minder zware insteek dan oorspronkelijk.

Landelijke lampen, vooral de fittings, vertrekken van precies dezelfde kenmerkende principes: de typische vormen. Zij doen denken aan de natuur: ze zijn heel sierlijk of juist heel symmetrisch. Ze komen helemaal tot hun recht in de subtiele zwarte en roestige kleurtinten. Of ze zijn vervaardigd uit materialen als bijvoorbeeld koper, zilver, chroom of messing. Stuk voor stuk hoogwaardige materialen die specifiek zijn voor landelijke lampen.

 

landelijke hanglamp


De subtiele zwarte kleur draagt het warme licht perfect over op de rest van de ruimte

 

Telkens weer zijn ze van een superieure kwaliteit die de meeste andere verlichting niet kan evenaren. Ze geven uw interieur dat extra artisanale uitzicht. De landelijke pendellamp hierboven toont hoe de subtiele zwarte kleur het warme licht perfect overdraagt op de ruimte van de woning zelf. Toch biedt verlichting in landelijke stijl meer dan dat. Véél meer.

 

2. De twee functies: licht en esthetiek

Landelijke verlichting in het algemeen heeft twee belangrijke kenmerken, die u hieronder verder duidelijk gemaakt worden:

 

* de functionele functie

* de esthetische functie

 

Stel: u vraagt de eerste de beste persoon nu: “Waarom zou u een luster aan het plafond hangen? Of waarom zet u een lamp op een bureau of een bijzettafeltje?” De eerste reactie is wellicht een verbaasde blik. Logisch. En dan komt dat cynische antwoord: “Om licht in huis te hebben, natuurlijk.”

Dat spreekt voor zich. Daar komen we bij het eerste kenmerk. Want het meest voor de hand ligt nu eenmaal die praktische kant van het verhaal. U gebruikt een lamp om licht te creëren wanneer het natuurlijke zonlicht tekortschiet. Dat geldt voor elk type lichtbron. Uw huis heeft, zoals ieder ander huis, zijn donkerdere hoeken waar het licht van buitenaf niet zo gemakkelijk raakt. En dat wilt u oplossen met een lamp. Maar het gaat - gelukkig maar - een stuk verder dan dat.

 

Er bestaat nog een ander, zeker niet te verwaarlozen kenmerk: de esthetische kant. De stijl. U wilt de juiste sfeer scheppen. Misschien zelfs een plaats in of rond uw huis accentueren. Een bepaald warm gevoel naar boven brengen. Gezelligheid creëren. En liefst van al uw eigen persoonlijkheid een plaats geven in de woonkamer. Of uw bureau. Of buiten op het terras. En net daarin komt sfeerverlichting in landelijke of rustieke stijl volledig tot zijn recht.

 

Stijlen veranderen. Uw smaak verandert waarschijnlijk mee. U zou in eerste plaats denken: “Rustiek wonen, dat is ouderwets. Totaal uit de mode.” Maar niets is minder waar: landelijke verlichting staat voor klassevol, luxueus en toch modern.

 

 

landelijke hanglamp met kaarsen

De gezelligheid van de kaarsen en de moderne elegante armatuur gaan hand in hand

Landelijke verlichting is elegant in zijn eenvoud. Met de zwierige vormen komt het tijdloze karakter volledig tot zijn recht, zonder er ouderwets uit te zien. De stijlvolle hanglamp hierboven is hier een mooi voorbeeld van: ze zorgt voor gezelligheid met de kaarsen. Tegelijkertijd geeft de armatuur zelf heel modern en toch rustieke en elegante structuur.

Landelijke lampen brengen dus dezelfde luchtige en ruime stemming als op het platteland. Ze zorgen dat de sfeer meteen zit zoals u die wilt. En dat blijft zo. Rustiek, maar zeker niet oud en versleten. Tijdloos. En juist heel subliem en kunstzinnig.

 

3. Sfeer

Bij de landelijke stijl, en zeker als het gaat over de verlichting, is één trefwoord bijzonder belangrijk: sfeer. Niet meer dan dat. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. Goede sfeerverlichting brengt dat unieke karakter tot zijn recht in en rond uw huis. Dat gezellige. Dat warme gevoel. Maar landelijke lampen geven net dat extraatje. Zowel het licht zelf als de verlichtingsarmatuur spelen een rol.

Ze brengt ruimte van het platteland tot in uw woonkamer. De rust. Het uitgestrekte platteland staat symbool voor bewegingsvrijheid en ademruimte. Eigenschappen die op het eerste gezicht niet altijd even makkelijk in een huis te halen zijn. Vooral dat laatste wilt u zo veel mogelijk aan bod laten komen.

 

landelijke wandlamp


Een kaarslamp is dé sfeerbrenger voor de slaapkamer


De bovenstaande kaarslamp is een perfecte sfeerbrenger in uw slaapkamer. Ze zorgt voor een romantisch accent én geeft Dit soort verlichting brengt sfeer op voornamelijk twee manieren. Enerzijds zorgt ze ervoor dat het sfeergevoel in uw interieur in de verf - of, misschien beter gezegd: in het licht - gezet wordt. Anderzijds is de armatuur, zoals bij de landelijke sfeerverlichting hierboven, een fraai kunstwerk op zichzelf. Het trekt de aandacht naar zich toe. En zo ondersteunt ze de magnifieke schoonheid die u in en rond uw huis wil creëren.

 

landelijke wandlamp


Een eenvoudige wandlamp brengt de sfeer op uw terras tot leven


Landelijke lampen kunnen dus evengoed de ruimte rond uw huis een extra toets geven. Rustieke buitenverlichting zorgt ervoor dat u ook buiten rond uw huis het gewenste gevoel krijgt. De bovenstaande landelijke wandlamp kan bijvoorbeeld als sfeerlamp de accenten creëren die u bij uw terras wilt. Tegelijkertijd is de armatuur erg eenvoudig. Toch ondersteunt ze de ruime, landelijke omgeving.

 

4. Een veelzijdig kunstwerk

Een kunstwerk heeft als doel om de omgeving op te tillen naar een hoger niveau. Die omgeving kunt u erg breed opvatten: in bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken of de werkkamer. Maar evengoed op het terras of de oprit. Binnen én buiten dus. Elke kamer, elke ruimte is anders. Elk van die locaties heeft haar eigen unieke eisen en sfeer. Die wilt u beklemtonen met de geschikte verlichting. En elke vorm, elke kleur brengt een apart gevoel met zich mee waarop u ten volle wilt inspelen.

Landelijke lampen zijn er in alle vormen en maten:

  • Het meest voorhanden zijn de plafondlampen; om ofwel de hele living op te lichten, of juist om de focus te leggen als hanglamp boven de eettafel of een kookeiland. Zulke pendellampen bieden extra licht voor specifieke taken in de keuken of leggen een focus in de kamer.
  • Anderzijds kunt u een meer diffuus omgevingslicht scheppen met wand- en vloerlampen. Met licht kunt u klemtonen leggen op bepaalde onderdelen van uw huis. Een elegant rustieke armatuur versterkt er bovendien de rust en ruimte.

Uw voorkeuren en uw smaak evolueren. Tafellampen en staande lampen hebben beide een groot voordeel: ze zijn verplaatsbaar. Op die manier geeft u uw tijdloze interieur nog meer flexibiliteit. U kunt bepaalde aspecten van uw woning belichten naar uw veranderende wensen. Zo blijft uw thuis ook altijd de thuis die u wilt.

 

Bijzondere vloerlamp met kaarsen in landelijke stijl

 


De subtiele armatuur van een staande lamp legt de focus op de mooie kunstkaarsen

Een unicum in dit lijstje is de lamp met kaarsen. Dat is waar een landelijke lamp echt een kunstwerk genoemd mag worden. Zowel op vlak van esthetiek en techniek. Kijk naar de landelijke staande lamp hierboven: ondersteund door een eenvoudige maar hoogstaande en ambachtelijke structuur, bijvoorbeeld uit messing of zwart staal, valt de aandacht meteen op de kaarsen zelf. 

Een kaarslamp brengt de gezelligheid die alleen een echte kaars kan bieden in uw woning. Het subtiele, levendige licht wordt perfect nagebootst dankzij kwalitatieve LED-technologie. De zachte en willekeurige flikkeringen geven de indruk dat uw huis door echte vlammetjes opgelicht wordt.

 

5. Moderne LED-technologie

 Het is 2018. Energieprijzen zijn hoog, dus u investeert wijselijk in LED-lampen. Maar die hebben vaak het imago dat ze uw interieur verhullen in een kille mantel. Dat komt omdat de meesten onder ons nooit anders hebben gekend dan dat warme licht van traditionele gloeilampen. Niets is beter dan het warme licht van zo’n goede gloeilamp van vroeger, zegt u? Integendeel.

 

Het grootste en belangrijkste voordeel van LED-lampen is dat ze, in tegenstelling tot traditionele verlichting, beschikbaar zijn in verschillende kleurtemperaturen. Traditionele verlichting had maar één optie: warm licht. Ongeacht de omgeving waarin ze brandde. Elke ruimte kreeg zo exact dezelfde lichttemperatuur. Zonder dat die overeenkwam haar vormen en kleuren. De armatuur had er in zekere zin nog wat invloed op, maar die bleef beperkt.

 

Bij moderne lampen kunt u echter de geschikte temperatuur kiezen die de sfeer van uw interieur optimaal tot zijn recht laat komen. Hier komt hun karakter als sfeerverlichting echt naar boven. Sommige ruimtes zijn ingericht met koelere of warmere tinten. Die vragen dan een andere lichttemperatuur. Die juiste kleurbalans creëert en ondersteunt die rustige en ruime sfeer die uw rustieke woning verdient.

 

Ja, LED’s klinken moderner in de oren, ze zijn een stuk zuiniger en ze gaan veel langer mee dan traditionele peertjes. Reden te meer om te profiteren van die voordelen. Bovendien hoeft moderne LED-technologie juist allesbehalve kil te zijn. Zeker in combinatie met een rustieke fitting. Het spaarzame van een LED-lamp en de verfijnde look van een landelijke armatuur: ze gaan hand in hand. Het is een kaars die eeuwig kan blijven branden.

 

Samengevat

Kortom: landelijke lampen stralen de beste kwaliteiten van het platteland uit. Ze brengen haar weelde tot in uw woning. De armatuur is een waar kunstwerk dat de tand des tijds zal doorstaan en altijd stijlvol blijft. Het licht danst op uw interieur en zorgt voor de nodige sfeer en kalmte.

 

Ook buiten, rond uw woning schept ze een warm en vrij gevoel. Landelijke verlichting brengt buitenshuis dezelfde sfeer die overeenstemt met die van uw interieur. Ze legt er de accenten en zorgt voor het nodige omgevingslicht. Rustiek en warm. En tegelijkertijd kunstzinnig en zeer hoogstaand.

 

Bovendien maakt de LED-technologie het u nog makkelijker: die is aanpasbaar aan de tinten en de vormen in en rond uw woning. Zo komen de klasse en de waardigheid van uw interieur en uw persoonlijkheid volledig tot hun recht. Een veelzijdig kunstvoorwerp waar u dubbel van geniet, zowel letterlijk als figuurlijk.

 

Dus: wat u moet onthouden over landelijke lampen:

 

 * Ze brengt de sfeer en ruimte van het platteland bij uw huis, zowel binnen als buiten;

* De armaturen zijn gemaakt uit artisanale materialen met subtiele kleuren: brons, zwart, geborsteld staal, chroom, … Het zijn dus kunstwerken op zichzelf;

* LED-lampen zorgen ervoor dat uw rustieke verlichting uitgerust is met een zuinige lichtkleur die het beste past bij de omgeving.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00