Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke tafellampen

Landelijke tafellampen tonen u als geen ander hoe dankbaar u mag zijn. Om overal en altijd licht te hebben. Om licht te hebben dat u altijd kunt aanpassen aan uw wensen. U kunt ze werkelijk overal voor gebruiken: als bureaulamp, als sfeerverlichting in de woonkamer of als rustelement in de slaapkamer. Een rustieke tafellamp volgt de vormen en kleuren van uw interieur. Subtiel en ondersteunend, of juist als centraal aandachtspunt. Zo veel mogelijkheden.

 

Hoe u landelijke tafellampen het best tot hun recht laat komen

De rust. De ruimte. De sfeer. De warmte. Dat is wat tafellampen in landelijke stijl naar voren brengen in uw huis. Er zijn drie grote vragen die u zich best stelt:

* Wilt u praktisch licht of wilt u harmonie?

* Waarop staat de lamp?

* Wat zijn de eigenschappen van uw interieur? En van uzelf?

Vaak zijn rustieke tafellampen bedoeld als taakverlichting. Bijvoorbeeld als leeslamp of als bureaulamp. Daarmee kunt u extra licht krijgen in de donkerdere plekjes in huis. Toch dienen ze ook meer en meer als kunstvoorwerp in heel uw interieur. Daar komt de landelijke stijl bij kijken: de authentiek handgemaakte stijl heeft een erg hoogwaardige look. Duurzame materialen als brons, messing en witgeverfd metaal maken de armatuur erg verfijnd. In dat geval zijn ze meer decoratief van aard. Maar die twee functies gaan vaak hand in hand.

De brede rustieke kaarslamp staat in perfect evenwicht met de brede kast:

Daarbij houdt u rekening met het meubel waarop u de verlichting zet. Staat ze op een grote commode?  Dan mag de lamp al iets breder of hoger zijn. Of op een klein bureau? Hou ze liever iets kleiner. De hoogte van de tafellamp zelf komt best overeen met het meubelstuk waarop ze staat. Zo creëert u evenwicht.

 

Soms kunt u twee landelijke tafellampen gebruiken om een balans te verkrijgen op een grotere tafel. Symmetrie is bijzonder mooi in een rustieke woonstijl. En met meerdere lampen kunt u trouwens het nodige omgevingslicht scheppen. Combineer het licht van rustieke tafellampen met bijvoorbeeld landelijke vloerlampen, landelijke hanglampen,landelijke plafondlampen of landelijke wandlampen om de rust in uw woning helemaal vrij te geven.

Een cottage kaarslamp als deze geeft een erg natuurlijke, landelijke indruk:

 

Cottage tafellampen zijn er om harmonie te creëren in uw huis. De kwaliteiten van de typisch landelijke armatuur komen helemaal tot hun recht wanneer ze uw interieur aanvullen. Uw woning is als geen ander een teken van uw persoonlijkheid.

 

Een rustieke tafellamp past echt overal

Zo’n sfeerlamp kan de unieke sfeer van elke ruimte ondersteunen. Een aantal ideetjes:

* Als romantisch element in de slaapkamer

* Als taakverlichting op uw bureau

* Om bij uw gasten landelijke nostalgie op te wekken van in de inkomhal

* Als leeslamp in bed of in de living

* Om sfeer te brengen in de woonkamer

* Om als paar evenwicht te brengen op een dressoir

 

Een rustiek nachtlampje om tot rust te komen

De slaapkamer heeft meerdere functies. U wilt er ’s avonds voor het slapengaan tot rust komen met een goed boek. Of u wil meteen opstaan in een gezellige sfeer. Goed gekozen landelijke tafellampen kunnen wonderen doen.

Vaak koopt u ze in paren, zodat ze de landelijke symmetrie extra versterken aan de beide kanten van uw bed. Maar om écht tot een harmonieus geheel te komen, moet u rekening houden met de vormen en maten van uw nachttafels.

De bedoeling is immers dat die lampen de rest van het interieur in de slaapkamer ondersteunen. Ze moeten dus echt wel passen. Dezelfde regel geldt ook hier: een groot nachtkastje vraagt altijd een grotere lamp. Best houdt u het tussen de helft tot net even breed als het tafeltje. Dat heeft zowel een esthetisch als een praktisch nut. U wilt niet dat de lamp te robuust overkomt en alle aandacht naar zich toetrekt. Maar u wilt evengoed dat uw prachtige sfeerlamp veilig staat.

Maar hoe groot juist? Daarbij stelt u zich best de vraag of u ze ook als leeslamp wilt gebruiken. Meestal zijn nachttafels even hoog als de matras. Daarop komt de lamp te staan: ongeveer 40 à 45 centimeter boven de matras. Dat komt ongeveer overeen met uw ooghoogte wanneer u rechtop zit. Zo leest u met voldoende licht, zonder dat het in uw ogen schijnt.

 

Een landelijke bureaulamp om te concentreren

Hebt u een bureau thuis, dan zijn tafellampen er amper weg te denken. Een goed verlichte werkruimte draagt actief bij tot een betere productiviteit. Daar doet een tafellamp dus voornamelijk dienst als praktisch hulpmiddel.

Toch speelt het ook een esthetische rol: een rustieke bureaulamp springt meteen in het oog. Vaak is ze het eerste element dat bezoekers aan uw werkruimte opvalt. En zeker met landelijke eigenschappen schept ze een warme sfeer. Een mooie lamp op uw bureau maakt de beste eerste indruk.

Landelijke verlichting is vooral bedoeld om sfeer te maken. Maar op uw bureau doet ze nog meer. U hebt er voldoende licht nodig om vlot te kunnen werken. Goede verlichting zorgt voor betere productiviteit.

Zeker als u een open bureau hebt. Dan wilt u heel veel aandacht schenken aan die focus. Afleiding tijdens het werk is een echte boosdoener. Een mooie, rustieke bureaulamp helpt de nadruk te leggen op uw bureau in een open interieur. Maar vooral wanneer u aan het werk bent. Dat is wat goede taakverlichting kan doen.

Op grotere bureaus is het handig dat de lamp ook hoger staat zodat ze meer verlichting biedt. Daarbij is een verstelbare arm erg nuttig. Tijdens uw werk kunt u de focus verleggen naargelang uw wensen:
Een rustieke tafellamp met een verstelbare arm kunt u richten naargelang uw taak

 

* Lezen vraagt rustiger licht uit een lagere hoek

* Werkt u op een computer, dan schijnt de lamp best niet in uw scherm

* Schrijven of tekenen heeft iets feller licht nodig uit een hogere hoek om de schaduwen te verminderen

Vandaar dat een verstelbare landelijke bureaulamp een absolute meerwaarde is. Zo kan ze meerdere types werk aan. U kunt de lamp niet alleen verplaatsen maar ook spelen met de hoogte en de scherpte van het licht. Door te dimmen of feller te maken past ze zich nog meer aan uw wensen. Zo zijn landelijke tafellampen nóg flexibeler.

Of uw bureau nu echt als werkplek dient of eerder als een evenwichtige aanvulling in uw woning: de tafellamp moet overeenkomen met de vrije emoties in de kamer. Een groter bureau heeft een hogere lamp nodig om voldoende licht te verspreiden. Tussen lamp en interieur moet het altijd klikken. Zowel praktisch als esthetisch.

Meestal hebt u een combinatie van de twee nodig. Dus niet alleen pure taakverlichting. Maar ook de elegantie van de armatuur op zichzelf. Op die manier haalt u meer uit uw cottage tafellamp. En dat geldt niet enkel voor werkkamers.

 

Als sfeerverlichting in de woonkamer

De woonkamer is dé ruimte bij uitstek om de stijl van uw interieur helemaal tot haar recht te laten komen. Wanneer u landelijke tafellampen kiest, gebruik de woonkamer dan als richtlijn. Wat zijn de vormen? De kleuren? Hoeveel ruimte is er? Waar is het te donker? Alles staat in teken van de harmonie van het landelijk interieur.

Het is heel belangrijk dat de lamp niet in de ogen schijnt en storend is wanneer u in de woonkamer ontspant. U kunt ze een beetje verder zetten zodat ze niet hindert. Of u kiest voor een dimbare sfeerlamp. Die kan zich nog meer aanpassen aan de sfeer en het gevoel op elk moment van de dag.

 


Een landelijke lamp op de vensterbank toont ook van buitenaf de gezelligheid

De zachte, subtiele kleuren en de sierlijke, elegante vormen van de armatuur versterken de sfeer die u in uw woonkamer wilt bereiken. Ook de LED-technologie past zich aan met de geschikte kleurtemperatuur voor optimale gezelligheid. Het subtiel licht is perfect in uw landelijk interieur en helpt u even tot rust komen in de ruimte en kalmte na een lange dag.


Glaselementen zetten de gesofistikeerde stijl van de lamp centraal

En u hoeft die LED-lamp niet per se weg te steken. Ze staan erg mooi op een tafeltje en geven een subtiele maar toch verfijnde en gesofistikeerde indruk. Glaselementen zorgen ervoor dat de chique vorm van de rustieke tafellamp in dat geval centraal staat. Moderne LED-technologie past zich aan aan uw interieur, en aan uw specifieke wensen van de dag.

Een vuistregel: zorg ervoor dat u nooit op moet kijken naar de lamp. Vaak schijnen ze hun licht naar beneden. Dan zouden ze in uw ogen schijnen en hinderlijk zijn. Een tafellamp staat best op ooghoogte. Zo geeft ze voldoende licht zonder te storen. Zo baden u en uw gesprekspartner in een gezellige sfeer.

 

Cottage tafellampen voor nostalgie bij het binnenwandelen

In de inkomhal wilt u een welkomgevoel creëren. Daar kunt u echt inspelen op de decoratieve en kunstzinnige talenten van een cottage tafellamp. Op een commode in de gang valt ze meteen op bij het binnenkomen. Als een echt pronkstuk geeft de stijlvolle armatuur een extra touch aan uw inkomhal. Zo geniet iedereen die binnenkomt meteen van de rust en kalmte in heel uw woning. Daarnaast is het tegenwoordig ook heel trendy om tafellampen te gebruiken op het terras of op de oprit.


Een modernere lantaarnlamp met kunstkaarsen brengt het authentieke weer tot leven

Om de landelijke ‘feel’ nog beter te accentueren kunt u kiezen voor een rustieke tafellamp met een handvat. Ze doet denken aan de artisanale lantaarns van vroeger. Het authentieke gevoel van het platteland brengt dezelfde rust en ruimte mee die u in uw interieur wil bereiken. Met één groot voordeel: u hoeft geen olie meer te verversen. De LED-kaarsen zien eruit als echte kaarsen en vragen amper onderhoud.

 

Samengevat

Bij landelijke tafellampen is het decor dus echt belangrijk. Zowel het meubelstuk waarop het staat als het hele interieur. De vormen en de kleuren brengen samen balans. Ook het functionele aspect is van belang: een cottage tafellamp is nuttig als specifieke focuslamp, maar ook als globale sfeerverlichting.

Waar u ook zit, elke plek in huis vraagt een uniek soort licht. Een bureau zal bijvoorbeeld meer helderheid vragen dan een lampje op de nachttafel. Op een bureau zijn focus en productiviteit belangrijk, in de slaapkamer is het dan weer rust en sereniteit. En in de inkomhal krijgt u sublieme kunstzinnigheid.

Het is de landelijke verlichting die zorgt dat die kenmerken versterkt worden. Altijd en overal: dat is het tijdloze en aanpasbare charme van rustieke lampen. Landelijke tafellampen knopen het praktische en het esthetische samen tot een harmonieus geheel.

Veelgestelde vragen

Hoe herkent men landelijke tafellampen?
Landelijke tafellampen zijn echte sfeerbrengers. Ze zijn vaak heel sierlijk en hebben een hoog sfeergehalte. Soms zijn ze voorzien van een lampenkap of kaarsen.
Welke materialen gebruikt men voor landelijke tafellampen?
Edele metalen worden het meest gebruikt voor landelijke tafellampen. Dit zijn materialen die corrosie- en oxidatiebestendig zijn. Men gebruikt ook vaak glas en kaarsen. Naast deze edele metalen worden zijn er ook tafellampen in keramiek.
Hoe worden landelijke tafellampen gemaakt?
Authentieke, landelijke tafellampen worden handmatig gemaakt. Dit is geen massaproduct. De afwerking gebeurt tot in de kleinste details en met de grootste zorg.
Waar worden landelijke tafellampen gebruikt?
Landelijke tafellampen worden het meest gebruikt in de woonkamer op de commode, een bijzettafeltje of op de grond. Daarnaast worden ze ook vaak in de slaapkamer geplaatst op het nachtkastje.
Welke kleur gebruik ik best?
Brons is de meest voorkomende kleur voor landelijke tafellampen. Chroom, messing of geborsteld nikkel komen in mindere mate voor. Daarnaast zijn de natuurlijke aardekleuren bij kruiklampen ook populair.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €4500
Kleur
  • Bekijk meer
Vorm
  • Bekijk meer
Lampvoet
Kap