Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke staande lampen

Landelijke staande lampen: pronkstukken van uw interieur

Ja, u leest het goed. Met landelijke staande lampen kunt u echt een indruk nalaten in uw interieur. Ze zijn kunstwerken op zichzelf: ze hoeven niet per se aan te staan om mooi te zijn. Een landelijke vloerlamp heeft de hoogstaande, sublieme vormen en kleuren die kenmerkend zijn voor de stijl. Maar van zodra u ze aanzet, komt de sfeerlamp pas echt naar boven. Subtiel licht om te dienen als sfeerverlichting of juist heel geconcentreerd licht om een accent te zetten. Of beide. Aan u de keuze.

 

Landelijke staande lampen: de verschillende types

Afhankelijk van uw interieur en uw wensen kunnen landelijke staande lampen verschillende doelen hebben. Vaak gebruikt u ze in combinatie met andere lichttypes, zoals landelijke hanglampenlandelijke tafellampen, landelijke plafondlampen of landelijke wandlampen. De bedoeling is telkens om tot een mooi evenwichtig geheel te komen.

  • Een decoratieve stalamp: daarbij geeft de landelijke armatuur een authentiek en verfijnd cachet aan uw interieur
  • Een sfeerlamp: het licht wordt diffuus verspreid en zorgt voor een warme, gezellige atmosfeer
  • Een focuslamp: dat kan ofwel een booglamp zijn als kunstzinnig aandachtspunt, of eerder een leeslamp met licht naar beneden gericht
  • Of een combinatie van de drie

 

Het landelijke thema: de elegantie van de armatuur en de warme sfeer van de kaarslampen

Op het eerste gezicht dienen landelijke staande lampen om donkerdere hoeken beter te verlichten of om een bepaald aspect van uw woonst meer aandacht te geven. Zo bekomt u een mooi rustig evenwicht. U geeft de kwaliteiten in uw interieur de aandacht die ze verdienen.

Toch zal de laatste optie - de combinatie - veel vaker voorkomen. Landelijke vloerlampen zijn dankzij hun verplaatsbaarheid nuttig voor verschillende functies. Ze dienen zowel als decoratief hoogstandje als voor een gelijkmatige lichtverspreiding in uw woning. Alles hangt af van uw wensen: het is aan u om te spelen met de tips die wij u geven.

 

Spelen met meerdere landelijke lichtbronnen

U speelt dus beter met een combinatie van lichtbronnen. Een rustieke vloerlamp past daar perfect in het plaatje. Dat heeft zowel een praktisch als esthetisch voordeel: een goed gebalanceerd lichtschema zal de sfeer in uw huis beter ondersteunen dan een enkele lichtbron per kamer.

Denkt u daarbij ook aan de armatuur. De zachte, authentieke stijl van landelijke vloerlampen zijn perfect combineerbaar met andere lichtelementen in uw interieur. De handgemaakte staanders zijn vervaardigd uit bijvoorbeeld koper, brons, chroom of messing. Combineert u die kleuren goed met de rest van uw interieur, dan bekomt u de echte rust en nostalgie van de landelijke stijl.

Het is belangrijk om eerst uit te maken wat u precies met de lamp wilt bereiken. Welke plaatsen hebben echt licht nodig? Welke plekken verdienen extra aandacht? Daarop kunt u inspelen met een prachtige landelijke vloerlamp op de juiste plaats in uw woning. Zoals u weet, kiest u best in functie van harmonie. Dat kenmerkt een landelijk interieur.

 

Soms wilt u juist een warm, landelijk licht verspreiden op een bepaalde plek in uw interieur

Bepaalde hoeken in uw huis hebben wat meer licht nodig. Denk aan een leeshoek, een mooie plant of een prachtig meubelstuk. Met een staande lamp krijgt u daar net wat meer accent op. En samen met andere sfeerverlichting creëert u het nodige evenwicht.

Wanneer u dus staande lampen in Engelse stijl combineert met andere verlichting - en dat doet u best - is het belangrijk om dus rekening te houden met de vormen en de kleuren van uw totale interieur. Maar ook met de eigenschappen van de andere lampen. Daar komt zowel het licht als de armatuur zelf bij kijken. Zo creëert u een echte, evenwichtige rustieke lampenfamilie.

 

Een landelijke lamp ondersteunt de sfeer van uw woning

Een goeie lamp past in uw interieur. Een perfecte lamp versterkt het. Een hoogwaardige landelijke lamp doet het nog net iets beter: ze brengt de kalmte van buiten tot in uw woonkamer. U wilt uw eigen gevoel en persoonlijkheid een plaats geven in uw interieur. En terecht. Dan voelt u zich nog beter thuis.

Wanneer u rustieke vloerlampen een plaats wilt geven in uw woning, denkt u best aan de volgende punten.

* De verstelbaarheid van de lamp zelf

* De stijl van de lamp

* De fysieke ruimte die de lamp nodig heeft

Omdat uw wensen niet op elk moment en op elke plaats dezelfde zijn, is de verstelbaarheid van landelijke staande lampen zeer handig. Velen zijn uitgerust met een dimmer. Zo kunt u altijd de lichtintensiteit aanpassen. U wilt een landelijke lamp altijd zo getrouw mogelijk houden aan de natuur. En omdat het natuurlijke licht van buiten niet altijd gelijk is, kan zo’n dimmer erg nuttig zijn.

Maar ook de armatuur zelf kan aanpasbaar zijn. Op dat vlak zijn leeslampen de besten: u kunt ze met hun verstelbare arm makkelijk richten naar uw leesstoel in de woonkamer. Ook een booglamp is daarin heel sterk: zonder dat ze te veel ruimte inneemt in uw huis, kunt u ze draaien totdat u de gewenste verlichting hebt. En het warmste sfeergevoel.

De waarde van uw armatuur is dus niet te onderschatten. Het chique design van landelijke staande lampen springt meteen in het oog. De rustieke kleuren: zwart, roestig, zacht wit of andere metaalkleuren brengen een extra authentiek en waardevol imago.

 

Denk aan de grootte van uw lamp - en de ruimte

Eén punt uit de voorgaande lijst vraagt wat meer aandacht: de fysieke ruimte. Een landelijke stalamp is meteen al indrukwekkend omwille van zijn grootte. Ze kunnen uw interieur een mooi evenwicht geven met de subtiele landelijke kleuren en artisanale materialen. U denkt best aan de fysieke ruimte die uw lamp zal nodig hebben. Landelijke vloerlampen kunnen goed bepaalde lege ruimtes opvullen en soms ook uw terras mooi aankleden.

En hoewel ruimte bijzonder belangrijk is in een stijlvol rustiek interieur, soms kan té veel leegte net voor onevenwicht zorgen. Die balans wilt u juist behouden. Met een vloerlamp kunt u die ruimte weer tot leven brengen en een echt diep gezellige sfeer creëren. In een landelijk interieur is het kwestie van goed om te springen met de vrije ruimte.

Neem nu bijvoorbeeld de woonkamer: heel vaak zijn landelijke staande lampen daar op hun plaats. Hoe groot is uw woonkamer precies? Bij een laag plafond houdt u best de stalamp kleiner, maar in proportie. Ga dus niet té klein: u wilt immers niet dat er te veel lege ruimte ontstaat boven de lamp zelf.

Deze cottage staande lamp trekt weinig aandacht, maar legt de nodige accenten

U denkt hierbij best aan de rol die u aan uw rustieke vloerlamp wilt geven. Een grotere lamp trekt meer aandacht naar zich toe en zal dus het evenwicht in uw woon- of slaapkamer maken of kraken. Bovendien wil u ook niet dat ze te klein is en het zicht blokkeert. De goede hoogte zorgt ervoor dat u en uw gesprekspartner in een ontspannen sfeer kunnen praten. Al speelt de lamp zelf ook een rol. U wilt in ieder geval niet dat een leeslamp in uw ogen schijnt. Een dimmer kan hierbij ook soelaas bieden.

 

Decoratieve stalampen als kunstwerk

Een landelijke lamp is een kunstwerk op zichzelf. De artisanale, waardevolle eigenschappen van een lamp in rustieke stijl spelen daarbij een grote rol. De hoogwaardige materialen als zwart metaal en de roestkleurige tinten laten uw interieur baden in dezelfde ruime sfeer die u normaal enkel op het platteland kunt vinden.

Landelijke staande lampen zijn er in verschillende soorten, elk met hun eigen decoratief sterke kantje:

* Booglampen vallen meteen op in uw interieur, maar met hun sierlijke vorm gebruiken ze de ruimte efficiënt. Ze zijn bovendien functioneel erg waardevol: ze richten het licht op een bepaalde leeshoek en zijn verstelbaar. De zwierige vorm van de boog komt overeen met de sierlijkheid die u enkel in een landelijk interieur kan vinden.

* Driepootlampen zijn de absolute top van landelijke verlichting. Meestal zijn de poten uit artisanale materialen die de landelijke sfeer helemaal tot haar recht brengen. Denk aan zwart metaal, stijlvol hout of geborsteld chroom. Ze nemen vaak iets meer plaats in, maar dat weegt niet op tegen hun kunstzinnige sublimiteit. Ze zijn een creatie zonder aan te staan.

* Een vloerlamp met een klassevolle lampenkap valt meteen op. Ze bouwt mysterie op. De zachte kleur van de lampenkap staat synoniem voor de landelijke rust.

 

Een sfeerlamp voor het landelijke thema

Maar misschien wilt u het iets subtieler. U kunt ook kiezen voor een simpelere armatuur die zich meer vermengt in de ruimte. Daarvoor is een stalamp met een lampenkap dikwijls een handig middel. De lampenkamp geeft richting aan het licht. Het grootste voordeel van zo’n schemerlamp is dat ze het licht mooi egaal verspreidt.

U kunt de sfeer nog meer afstellen op uw interieur met de verschillende types van lampenkappen bijvoorbeeld. Een transparantere stof zorgt voor een zachte verspreiding van het licht. Wil u eerder een geconcentreerde taakverlichting, dan kiest u best voor een minder transparant type.

 

Voor een specifiek aspect in uw cottage woning: focuslampen

Cottage staande lampen zijn niet alleen bedoeld als decoratie of als sfeerbrenger. Vaak hebt u op een bepaalde plek wat meer licht nodig. Bijvoorbeeld bij de sofa. Een cottage stalamp kan de perfecte oplossing zijn om uw leesplek extra gezellig te maken. Of misschien wil u een accent leggen op een mooie plant. Ze kan dus ook dienst doen als focuslamp.

Het hoeft daarom niet enkel functioneel te zijn. Sommige rustieke staande lampen hebben meerdere lichtbronnen die elk hun eigen functie hebben:

* Een hogere lamp die dienst doet als sfeerverlichting: zij werpt het licht vooral naar boven. Op die manier komt met het egaal verspreide licht de landelijke sfeer helemaal tot haar recht.

* Met verstelbare arm die u kunt gebruiken als leeslampje. Zij werpt het licht naar beneden.

 

Een staande leeslamp met een simpele, rustieke look

In elk geval speelt een landelijke vloerlamp in op de mooiste elementen van uw interieur. Die kwaliteiten verdienen aandacht. Een rustieke armatuur zal die kenmerken nog extra ondersteunen en het authentieke, verfijnde gevoel onderlijnen.

 

Samengevat

U wilt een decoratief hoogstandje. U wil sfeer in huis. En u wilt bepaalde aspecten extra belichten. Cottage vloerlampen kunnen de drie. Van waardevolle kunstwerken die de aandacht evenwichtig naar zich toetrekken tot verfijnde, subtiele accentlampen die de beste plekjes in uw woonkamer in een warm, gezellig licht dompelen. De landelijke vormen en kleuren van de armatuur scheppen de kalme, rustige sfeer die u nodig hebt. Of u het nu subtiel houdt of niet: met landelijke staande lampen kunt u een statement maken.

Veelgestelde vragen

Hoe herkent men landelijke vloerlampen?
Landelijke vloerlampen zijn vaak heel fijnzinnig afgewerkt. Ze bestaan vaak uit een smalle stang waarop een beweegbare lampenkop geplaatst is. Ze zijn vaak gemaakt in brons en het zijn echte sfeerbrengers.
Welke materialen gebruikt men voor landelijke vloerlampen?
Landelijke vloerlampen zijn meestal gemaakt uit edele metalen. Kenmerkend voor deze materialen is dat ze bestand zijn tegen corrosie en oxidatie. Brons, messing, chroom, geborsteld nikkel en koper zijn de meest gebruikte soorten.
Hoe worden landelijke vloerlampen gemaakt?
De pure landelijke vloerlampen worden artisanaal gemaakt. Ze zijn met de grootste zorg ontworpen en schuwen hierdoor massaproductie. De afwerking gebeurt met heel veel precisie.
Waar worden landelijke vloerlampen gebruikt?
Landelijke vloerlampen worden het meest gebruikt in de woonkamer. Er zijn zowel leeslampen als traditionele vloerlampen. Sommige vloerlampen zijn weerbestendig en kunnen ook op het terras gebruikt worden.
Welke kleur gebruik ik het best?
Brons is de meest geliefde kleur bij landelijke vloerlampen. Brons wordt vaak aangebracht op messing wat resulteert in een antraciet-achtige kleur. Soms wordt ook geopteerd voor geborsteld nikkel of chroom.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €7000
Kleur
  • Bekijk meer
Vorm
  • Bekijk meer
Lampvoet
Kap