Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke verlichting woonkamer

Landelijke verlichting woonkamer is veruit het belangrijkste licht in heel uw huis. In uw living spendeert u immers heel veel tijd: om te lezen, tv te kijken, te praten en misschien zelfs te eten. Kortom: om volop te genieten van een warme en gezellige sfeer. Daarin speelt goede verlichting een cruciale rol. Meerdere rollen, in feite. Maar u stelt zich daarbij een aantal vragen: In functie waarvan kies ik de juiste lamp? Hoeveel Lumen heb ik nodig in de woonkamer? Hoe zorg ik voor meer gezelligheid?

 

Landelijke verlichting woonkamer: exclusief en sfeervol

De woonkamer. De naam zegt het zelf: het is de plek waar u echt wóónt. U spendeert er ongetwijfeld het grootste aandeel van uw wakkere uren. Uw living is de plaats waar u tot rust komt en waar u bijpraat met familie. Waar u gasten ontvangt. Waar u werkt, tv kijkt en leest. Daar waar de keuken is om eten te maken en de slaapkamer de plek is om te slapen, is de woonkamer de ruimte waar u leeft.

Wanneer u uw woonkamer vormgeeft, denkt u wellicht aan al die activiteiten. Ze is de meest dynamische en veelzijdige ruimte in heel uw huis. De stoffen, de kleuren en de geuren vormen er een harmonisch geheel. Al die dingen die u kunt waarnemen dragen bij tot dezelfde belangrijke sfeer in uw woonkamer. Zij zijn de reflectie van uw unieke persoonlijkheid.

Landelijke plafondspots op rail


Exclusieve verlichting is een absolute meerwaarde aan uw landelijke woonkamer

Maar er is één element dat nog een stapje verder gaat. Licht. Naast een mooie extra feature in de ruimte, zorgt verlichting ervoor dat u meer kunt genieten van de fijnste kantjes van uw living. De woonkamer is veelzijdig en heeft dus verschillende aandachtspunten. En daarin helpen woonkamer lampen structuur, evenwicht en rust creëren.

 

De landelijke stijl: twee vliegen in een klap

U als mens bent een natuurwezen. Maar tegelijkertijd wilt u ook wat comfort. En terecht. U wilt kunnen genieten van de weelde van de natuur, maar ook van de warmte en geborgenheid van uw eigen woonkamer. Landelijke verlichting voor de woonkamer knoopt die punten aan elkaar. Goede verlichting is dus tweeledig:

 • Ze zorgt ervoor dat u ook binnenshuis het natuurlijke, kalme licht van buiten kunt nabootsen. Daarvoor staat landelijke verlichting living garant: ze brengt de vrije, rustgevende sfeer naar binnen.
 • Anderzijds krijgt u een verfijnde look: de tijdloze, maar moderne armatuur van landelijke verlichting woonkamer tilt de ruimte naar een hoger niveau.

Dat natuurlijke gegeven weerspiegelt zich in de eigenschappen van de lamp zelf. Die is vervaardigd uit artisanale, kwaliteitsvolle materialen die de authentieke sfeer ondersteunen en versterken. Landelijke woonkamerverlichting bestaat in verschillende kleuren die optimaal aansluiten bij uw unieke living. Denk aan brons, koper, messing, chroom of nikkel.

 

Landelijke staande lamp met kaarsen


Landelijke verlichting woonkamer is de perfecte sfeerverlichting in uw living

 


Rustieke of landelijke verlichting trekt die kwaliteit trouwens ook door naar de technische kant van het verhaal. De LED-technologie binnenin is erg efficiënt in verbruik. Bovendien gaan de lampen een stuk langer mee dan de traditionele gloeilamp. En ze hoeven er helemaal niet ongezellig uit te zien. Integendeel: bepaalde LED’s zijn esthetisch bijzonder mooi in landelijke verlichting living. Bijvoorbeeld:

Een minimalistische armatuur toont de sfeer en klasse van de prachtige filamentlampen binnenin:


Landelijke hanglamp woonkamer

 • Filamentlampen in Edison-stijl. De fijne bedrading binnen de lamp doet meteen denken aan de originele gloeilampen uit de 20e eeuw. Samen met een minimalistische en stijlvolle armatuur ondersteunt die de authentieke sfeer die landelijke verlichting zo sterk maakt.
 • Kaarslampen zijn het unicum van landelijke verlichting en de top van moderne technologie. De LED-modules binnenin de kunstkaarsen bootsen de natuurlijke en willekeurige flikkeringen en het warme licht van echte kaarsen perfect na. Ze zijn perfect om sfeer te creëren in uw landelijke woonkamer.

 

De drie lichtlagen van landelijke woonkamerverlichting

De woonkamer is de meest dynamische ruimte van het huis. Reden te meer om die veelzijdigheid te respecteren met verschillende soorten licht. Er zijn verschillende soorten licht die u een bepaald doel helpen bereiken: van gewoon gezellig sfeerlicht tot praktische, meer functionele verlichting om bijvoorbeeld te lezen. Er zijn drie ‘lichtlagen’:

 • Omgevingslicht kunt u zien als de basisverlichting. Ze vult de hele living en creëert er een aangename, warme sfeer. Bovendien zorgt ze ook voor balans met de andere soorten licht. Het is de ultieme sfeerverlichting woonkamer die u langdurig kan laten genieten van een comfortabele en gezellige woonkamer. Bovendien is omgevingsverlichting er ook om het natuurlijke licht van buiten aan te vullen of na te bootsen.
 • Taakverlichting is praktischer van aard, maar minstens even belangrijk in de living. Omdat u daar verschillende activiteiten doet, van gezellig lezen tot een beetje werken, is het cruciaal om die taken te voorzien van voldoende extra licht. Taakverlichting voorziet een meer gefocuste straal op de plekken die u nodig hebt. Die heel plaatselijke vorm van licht is er vooral om dus op specifieke momenten te gebruiken. Woonkamer lampen leggen u op nog een andere manier in de watten: in combinatie met omgevingsverlichting voorkomen ze dat uw ogen te snel vermoeid zouden raken, wanneer u leest of naar een scherm kijkt.

 

Landelijke staande lamp woonkamer

 


Een rustieke vloerlamp doet dienst als leeslamp en heeft een verfijnde touch

 • Accentverlichting zorgt voor de final touch. Die soort landelijke verlichting woonkamer schept visuele interesse. Ze zorgt ervoor dat de voorgaande lichtlagen in mooi evenwicht zijn en geeft een artistiek element aan uw woonkamer.

  Accentverlichting kunt u in feite op twee manieren gebruiken: decoratief of decorerend. Decoratief betekent dat de lamp op zichzelf een echt pronkstuk Daarbij speelt de landelijke armatuur een grote rol. Decorerend betekent dan weer dat de lampen een accent leggen op een bepaald element in uw woonkamer: denk aan een schilderij, een boekenkast, of misschien een mooi stuk architectuur. Al is landelijke verlichting voor de living meestal een combinatie van die twee.

Door de drie lichtlagen met elkaar te combineren, kunt u deze dynamische ruimte telkens voorzien van de juiste soort licht. Het uitgangspunt, sfeer, bereikt u met een evenwichtig schema dat de drie lichtlagen combineert. Dat blijft immers centraal in de landelijke stijl.

Binnen die drie categorieën en combinaties zijn oneindig veel mogelijkheden die u kunt bereiken met verschillende lampsoorten. Elke woonkamer is immers anders: de persoonlijkheid die u erin verwerkt is al even uniek. Dus wilt u verlichting liefst zo goed mogelijk laten aansluiten bij de sfeer van de ruimte. En bij uzelf en uw wensen.

 

Welke lampen kan ik gebruiken in de woonkamer?

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de noden van uw woonkamer - en dus bij de drie bovenstaande functies - kunt u verschillende vormen en soorten landelijke verlichting woonkamer gebruiken. De meeste soorten bereiken verschillende doelen en sterktes, dus zijn ze optimaal in te zetten in het totaalbeeld van uw living. Een lijstje:

 • Landelijke hanglampen dienen vooral als omgevings- en taakverlichting. In uw woonkamer bepalen ze de kijkrichting en creëren ze visuele interesse. Ze nemen er een centrale rol in. Op die manier zijn ze ook decoratief erg nuttig. Landelijke hanglampen woonkamer zijn verstelbaar in de hoogte, zodat u ze optimaal kunt laten aansluiten bij de rest van uw magnifieke woonkamer. Wanneer u van uw living ook wilt kunnen genieten van een lekker diner, is dit type perfect als landelijke hanglampen boven de eettafel.
 • Landelijke plafondlampen kunt u vergelijken met de landelijke hanglampen. Het grootste verschil bestaat erin dat ze dichter of zelfs helemaal tegen het plafond hangen. Zo verspreiden ze een diffuus lichtdeken over uw hele woonkamer en creëren ze een gezellige sfeer. Daarmee weet u onmiddellijk de voornaamste functie: omgevingsverlichting. Landelijke plafondlampen dienen dus als algemene sfeerverlichting in de woonkamer, aangevuld met andere lampsoorten.

 

Landelijke plafondlamp met 3 spots


Met richtbare spots zijn landelijke plafondlampen uitstekend om een accent te leggen op de beste plekjes van uw woonkamer.

Toch kunnen bepaalde plafondlampen perfect dienst doen als accentverlichting. Met spots kunt u de lamp vaak richten op een bepaalde feature in uw living: denk aan een schilderij, een boekenkast of een ander element dat de aandacht verdient.

 • Landelijke wandlampen dienen in de living vooral ter ondersteuning van het omgevingslicht. Ze kunnen plafondlampen aanvullen met gezellige sfeerverlichting. Zulke muurlampen dienen vaak om het natuurlijke licht van buiten na te bootsen. Dat is cruciaal in de landelijke stijl. Maar vaak dienen ze ook om een mooi accent te leggen: ofwel met een sfeervol licht, ofwel met een prachtige armatuur. In dat laatste geval zijn ze meer gericht op accentverlichting.
 • Landelijke tafellampen dienen meestal voor taak- en accentverlichting. Enerzijds zijn ze perfect als leeslamp, maar anderzijds kunnen ze ook een erg elegante nadruk leggen op bepaalde plaatsen in uw living. Zij bepalen mee de structuur ervan: op een tafeltje geven ze de inrichting van uw woonkamer extra structuur en geven ze een warme, landelijke sfeer.

 

Landelijke tafellamp woonkamer
Landelijke tafellampen als deze zijn de ultieme sfeerbrengers in uw rustieke woonkamer. Bovendien zijn ze perfect als leeslamp!

 • Landelijke staande lampen kunnen dienen voor de drie functies. Al zijn ze vooral gericht op het decoratieve. Ze zijn de absolute pronkstukken van iedere living. Ze helpen een ruimte visueel en fysiek te voorzien van de nodige aandacht. Woonkamers hebben meestal verschillende aandachtspunten omdat ze zo veelzijdig zijn. Met een prachtige rustieke vloerlamp kunt u makkelijk de kijkrichting extra structuur geven. Zo krijgt u een visueel evenwicht.

Om tot een mooi gebalanceerd lichtschema te komen, is het ook hier belangrijk om te spelen met een combinatie van verschillende lampsoorten. Op die manier sluit uw landelijke verlichting woonkamer optimaal aan bij uw living. En dus bij uw eigen unieke persoonlijkheid. Ook daarvoor staat landelijke verlichting garant.

 

Hoeveel Lumen heb ik nodig in de woonkamer?

De woonkamer is een dynamische ruimte, waar u terecht bijzonder veel van uw tijd spendeert. Vandaar dat het extra belangrijk is om daar de sfeer te benadrukken. Nu hebt u een evenwicht tussen de verschillende lichtlagen door allerlei lampsoorten met elkaar te combineren. Maar wat met de technische kant van de landelijke verlichting woonkamer? Daarbij komen twee belangrijke eigenschappen naar boven: de lichtintensiteit en de kleurtemperatuur.

 • De lichtintensiteit wordt uitgedrukt in Lumen. Hoe hoger dat getal, hoe feller de lamp brandt. Elke lamp heeft zo’n waarde. De waarde van alle lampen in uw woonkamer samen telt u gewoon op. De vraag die u zich terecht stelt is: “Hoeveel Lumen heb ik nodig in de woonkamer?” Het beste houdt u de waarde tussen 1500 en 3000 Lumen in totaal. Hebt u er ook een eetruimte, dan mag die daar iets hoger, namelijk tot maximaal 6000. Op die manier sluiten uw eetkamer lampen perfect aan bij het gevoel daar. In dat geval zijn dimmers daarbij erg handig, omdat u de intensiteit zo telkens kunt aanpassen aan uw activiteit.

 

Rustieke wandlamp
Landelijke woonkamerverlichting is noodzakelijk voor een gezellige sfeer

 • De kleurtemperatuur is minstens even belangrijk. Zeker in de landelijke stijl. Die wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager die waarde, hoe warmer of geler het licht is. En hoe warmer, hoe gezelliger. In uw landelijke of cottage woonkamer hanteert u best een waarde die zo laag mogelijk is, lager dan 3000 Kelvin. Daarmee verkrijgt u met uw landelijke verlichting woonkamer een heerlijk warme sfeer.

 

Samengevat

Van vloerlampen tot hanglampen: de verschillende vormen van landelijke verlichting woonkamer zijn er om naadloos aan te sluiten op het prachtige interieur in uw living. Ze brengen er een warme sfeer tot leven. Zo kunt u optimaal genieten en gezellig tot rust komen. Dat staat immers centraal in het landelijke thema.

Maar het gaat nog verder. Rustieke verlichting brengt ook een technische meerwaarde: de duurzame technologie gaat eeuwig mee en is perfect aanpasbaar aan de noden van u en uw unieke living. Landelijke verlichting woonkamer: tijdloos en hoogstaand op zowel esthetisch als technisch vlak. Twee vliegen in een klap.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €15000
Vorm
 • Bekijk meer
Lampvoet
 • Bekijk meer
Kap
 • Bekijk meer
Kleur
 • Bekijk meer