Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke gevelverlichting

Landelijke gevelverlichting koppelt de rustieke stijl aan uw woning. Want uw woning is zo veel meer dan onderdak. U maakt er een statement mee. U creëert er een warm en gezellig gevoel. Een goed verlichte woning brengt de architectuur helemaal tot zijn recht. De landelijke stijl geeft het geheel een kwaliteitsvol tintje. Bovendien zijn outdoor wandlampen in landelijke stijl een pluspunt voor de veiligheid. Hoe gaat u te werk?

 

Landelijke gevelverlichting: voor een welkomgevoel

Om uw woning extra cachet te geven is landelijke gevelverlichting bijzonder waardevol. De juiste verlichting creëren het gevoel dat u en uw gasten welkom zijn in de veiligheid van uw huis. Ze geeft licht op de goede plekken zodat u voldoende kunt zien. Zo kunt u met een gerust hart binnen en buiten gaan.

 


De rustieke armatuur, de filamentlampen en dan nog voldoende sterk licht van de spots in de lamp bovenaan: een gevellamp met waarde

Bovendien zet ze de esthetische toon van uw woning: ze verhult bepaalde aspecten in een gezellig sfeerlicht, zorgt voor accenten en schept structuur en perspectief. Op die manier krijgen u en uw gasten al van bij de voordeur een wauw-gevoel.

Daarom houdt u best rekening met de stijl van uw woning zelf. Landelijke wandlampen voor buiten moeten de structuur en sfeer ondersteunen of zelfs versterken. Het is belangrijk dat de lampen die u gebruikt in proportie zijn met uw woning.

Er zijn daarrond een aantal basisvragen die u zich kunt stellen:

 • Hoe groot is de plaats of ruimte die de lamp zal verlichten? Hoeveel licht heeft die ruimte nodig? Wat wilt u er bereiken met de lamp? Uw gevel is op verschillende plaatsen anders: in uw voortuin is het meer om visuele interesse te creëren. In de achtertuin draait het vaak meer om sfeer.
 • Hoe groot moeten de lampen zelf zijn? Welke indruk moeten ze nalaten? Daarbij wilt u weten in hoeverre de lamp de ruimte fysiek vult. Maar ook hoe ze er visueel uitziet en dus de aandacht al dan niet naar zich toetrekt.

 

Het is een natuurlijke reflex om kleinere formaten te kiezen uit vrees dat de lamp te veel aandacht naar zich toe zou trekken. Maar dikwijls is het mooier om iets groter te kiezen dan uw instinct. Trouwens, vaak mag de schoonheid van de lamp zelf echt wel gezien worden van wat verderop.

 

De landelijke stijl voor een warme en verfijnde sfeer

Sfeer betekent gezelligheid. Een goed gevoel. Warmte. Een landelijke lamp doet dat uitstekend. De rustieke armatuur is vervaardigd uit waardevolle materialen: brons, koper, messing, chroom, … Vaak gaat de voorkeur naar brons: de zachte, bruinige kleur geeft een erg natuurlijke indruk.

Toch zijn landelijke wandlampen voor buiten allesbehalve ouderwets: de subtiele, simpele vormen blijven minimalistisch en zijn bijzonder modern. Zo komt het hoogwaardige rustieke karakter helemaal naar boven. Landelijke gevelverlichting: een perfecte match.

 

De kalme armatuur ondersteunt het landelijke karakter van de mooie filamentlampen

Met die armatuur creëert landelijke gevelverlichting de sfeer die u nodig hebt. Zeker buiten is dat belangrijk: op uw gevel is ze de figuurlijke schakel tussen de rust van de natuurweelde en de bescherming en warmte binnenin. Dat is het uiteindelijke doel: sfeercreatie.

 

Wat u doet met landelijke gevelverlichting: van veiligheid tot esthetiek

Een landelijke gevellamp dient dus vooral om sfeer te brengen rond uw huis. Maar ze kan meer dan dat:

 • Veiligheidsverlichting: met timers, bewegings- of lichtsensoren krijgt u automatisch voldoende licht op de momenten waarop u die het meeste nodig hebt: in het donker. Gevelverlichting zorgt ervoor dat u zich veilig kunt voelen. Zo kunt u zonder struikelen uw weg vinden in het donker. Bovendien schrikt ze indringers af. De combinatie met landelijke tuinverlichting is perfect.
 • Taakverlichting dient puur om bepaalde activiteiten mogelijk te maken of te ondersteunen. Denk aan terrasverlichting: daarmee kunt u tafelen in een duidelijk maar sfeervol licht. Daarvoor hebt u natuurlijk licht nodig.

 


Stijlvollerichtbare spots voor optimaal gefocust licht

 • Decoratieve verlichting richt zich puur op esthetiek. Het kunstzinnige. Daarmee kunt u een duidelijk statement maken en een centraal aandachtspunt vormen in de omgeving rond uw huis. Zeker de verfijnde stijl van de outdoorlamp in landelijke stijl is daarbij een absolute meerwaarde.

 

Outdoor wandlampen zijn over het algemeen meestal iets meer gericht op het decoratieve. Zeker in deze stijl: landelijke gevelverlichting zorgt voor een sfeervol licht én een elegante, stijlvolle armatuur. Zo bepaalt ze het ritme van uw gevel. Maar het spreekt voor zich dat u met een bepaalde lamp meerdere functies kunt vervullen. Die decoratieve functie gaat perfect hand in hand met de andere.

 

Met welke lampen bereikt u die doelen?

 • Lantaarnlampen bootsen de kwaliteiten na van de traditionele lantaarns van vroeger. Zij zijn de echte decoratieve hoogstandjes bij uw landelijke buitenverlichting. Een mooie keuze daarbij is bijvoorbeeld een rustieke armatuur met filamentlampen. Bovendien is die armatuur bijzonder duurzaam. Zo kan ze langdurig uw woning een uniek karakter blijven geven.
 • Kleinere wandlampjes voor buiten geven dezelfde landelijke sfeer door en bieden een mix tussen subtiel accentlicht en evenwichtig omgevingslicht. Hun kleinere armatuur maakt ze ideaal om in een patroon te gebruiken en ze naast elkaar te plaatsen. Zo schept u symmetrie: een kenmerk dat eigen is aan de landelijke sfeer.
 • Een fakkellamp is net als de categorie lantaarnlampen de moderne variant van het origineel. Ze zijn vooral decoratief bedoeld. In de landelijke stijl is een subtiele, soms minimalistische armatuur bijzonder mooi. Net als bij echte fakkels ligt het focuspunt op de lamp zelf. De eenvoudige armatuur en het transparant glas laten dat toe.
 • Kaarslampen zijn uniek voor de landelijke stijl. De warme kleur van de ingebouwde LED’s creëert een gezellige sfeer. Ze bootsen hetzelfde dynamische licht na dat u kent van echte kaarsen. U heeft hierbij het grote voordeel dat u de kleurtemperatuur en de lichtintensiteit kunt aanpassen aan uw wensen op dat moment. Misschien wilt u de verlichting iets subtieler of extra gezellig later op de avond. De kaarsen in landelijke gevelverlichting zijn nooit gemaakt in was maar steeds in glas. Het zonlicht zou immers de kaarsen doen smelten.

 


Mooie lampenkap die het subtiele licht van de rustieke filamentlampen ondersteunt

 • Verstelbare spots verspreiden een mooi gefocust licht. Dikwijls zijn ze iets meer bedoeld als taak- of accentverlichting. U kunt ze richten op de juiste plek voor een optimaal sfeergevoel.

 

Landelijke wandlampen bij de voordeur

De voordeur is dé plaats voor outdoor wandlampen in landelijke stijl. Het is een van de eerste plaatsen die uw gasten kunnen bewonderen. Daar bepaalt u dus het beste die eerste indruk. U en uw gasten voelen zich zo meteen welkom in een warme, gezellige landelijke sfeer. Maar waarmee houdt u best rekening?

Zoals altijd: de omgeving. In het geval van de voordeur kijkt u goed naar de specifieke afmetingen en proporties van uw voordeur. Maar ook er rond: hebt u een soort portiek? Of is uw gevel juist heel simpel? In beide gevallen laat u uw landelijke wandlamp voor buiten best zo goed mogelijk aansluiten: in een minimalistische omgeving past een lamp met een eenvoudige, maar stijlvollere armatuur uiteraard beter.

Uw lampen zijn best in proportie met de voordeur. Zo creëert u een connectie met uw algemene woningstijl. Een handig vertrekpunt is de hoogte van uw voordeur:

 • Een lamp aan één zijde voor aandacht: een derde van uw voordeur.
 • Twee lampen aan beide zijden voor symmetrie: elk een vierde van uw voordeur.

 

Maar dat blijft een richtlijn. Elke voordeur en elke gevel is immers anders. In ieder geval hangt u de lamp of lampen best op ooghoogte: tussen ongeveer 170 en 190 centimeter van de grond tot het centrum van de lamp zelf. Zo behoudt u het sfeereffect, maar hebt u geen storend licht.

Een mooie toepassing van landelijke gevellampen zijn de onderstaande. Hun eenvoudige, maar chique armatuur maakt ze bijzonder geschikt om symmetrisch aan beide kanten van uw voordeur te hangen. De armatuur is vervaardigd uit messing, een hoogwaardige legering van koper en zink.

 

Om de cottage stijl van uw unieke woning optimaal te ondersteunen is landelijke gevelverlichting beschikbaar in verschillende kleuren: brons, koper, chroom en nikkel. De lamp is beschermd met transparant glas, zodat de prachtige filamentlampen binnenin perfect zichtbaar blijven zonder dat ze beschadigd worden door het weer buiten.

 

Weerbestendigheid

Landelijke gevelverlichting moet, in tegenstelling tot landelijke wandlampen, beschermd zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Wij wonen dan misschien in een gematigd klimaat, maar dan nog: regen, wind, koude, vuil en zelfs zonlicht kan ervoor zorgen dat uw lamp beschadigd raakt.

Het is dus erg belangrijk om een outdoor wandlamp te kiezen die gemaakt is uit duurzame materialen. Zoals eerder gezegd zijn de landelijke wandlampen voor buiten daarvoor perfect: de stijl komt perfect overeen met de natuurlijke elementen. Zowel esthetisch als praktisch. De hoogwaardige materialen geven een chique indruk én zijn bijzonder duurzaam.

Maar hoe duurzaam of sterk is die lamp precies? Daarvoor staat de IP-waarde. Elke lamp die meer of minder geschikt is als buitenverlichting heeft zo’n code. Die bestaat onder meer uit twee cijfers die aanduiden in hoeverre de lamp bestand is tegen respectievelijk vuil en water.

 • Het eerste cijfer geeft weer in hoeverre de lamp bestand is tegen vuil en stof. Daarbij staat 0 voor geen bescherming, en 6 voor volledig stofdicht. Alle waarden tussenin tonen de mate van stofbestendigheid
 • Het tweede cijfer is vaak iets crucialer voor buitenverlichting: waterdichtheid. 0 staat voor geen bescherming tegen vocht, en 8 voor volledig vochtdicht. Ook daarbij geven alle waarden ertussen de mate weer.

 

Onderstaand overzicht geeft weer wat de betekenis is van de verschillende waterdichtheidsgraden:

 

 


Overzicht waterbestendigheid verlichting

Bij gevelverlichting kiest u best voor een waarde van minimaal IP43. De outdoor wandlampen staan immers niet volledig vrij: de gevel en het dak van uw woning bieden nog wat bescherming. Die waarde geeft voldoende bescherming voor regenwater en andere (natuurlijke) indringers. Zo kunt u met een gerust hart blijven genieten van een kwalitatieve en duurzame lamp.

 

Samengevat

Uw gevel: het is de perfecte plaats om uw gasten welkom te heten met een warm gezellig licht. Of om accenten te leggen op de mooiste delen van uw woning. Om te genieten van een gezellig licht op uw terras. En om een veilig gevoel te creëren.

De landelijke stijl is optimaal bij sfeerverlichting. Vaak kunt u daarmee een extra cachet geven aan uw huis: de exclusieve armatuur verzekert een warm, verfijnd sfeergevoel rondom uw huis. Hetzelfde gevoel dat u net als binnen ook buiten wilt bereiken. De duurzame materialen zijn bovendien uitstekend beschermd tegen het veranderende weer buiten. Zowel bij de voordeur als op het terras in uw achtertuin. Landelijke gevelverlichting is de link tussen binnen en buiten.

Veelgestelde vragen

Hoe herkent men landelijke gevelverlichting?
Landelijke gevelverlichting creëert een warm en sfeervol gevoel. Het is heel elegant en is tot in de kleinste details afgewerkt. Soms worden landelijke gevellampen rechtstreeks tegen de muur bevestigd maar vaak hangen ze aan een sierlijke stang.
Uit welke materialen is landelijke gevelverlichting gemaakt?
Landelijke gevelverlichting is meestal gemaakt in edele metalen zoals brons, geborsteld nikkel of chroom. Deze materialen zijn bestand tegen corrosie en oxidatie.
Hoe wordt landelijke gevelverlichting gemaakt?
Authentieke landelijke verlichting wordt artisanaal gemaakt. Deze verlichting vereist een grote zorg en een manuele afwerking tot in de kleinste details.
Waar wordt landelijke gevelverlichting gebruikt?
Landelijke gevelverlichting is geschikt om buiten te gebruiken. Naast het verhogen van de veiligheid creëert het een warm verwelkomingsgevoel en heeft het een heel hoog decoratief gehalte.
Welke kleuren zijn er beschikbaar in landelijke gevelverlichting?
De kleuren van edele metalen zoals brons, geborsteld nikkel, chroom, messing en koper zijn de meest voorkomende kleuren bij landelijke gevelverlichting. Brons wordt bij ons aangebracht op messing wat resulteert in een antracietachtige kleur.
Welke soorten zijn er?
Er zijn landelijke gevellampen met een strakke afwerking (vaak met glas) en er zijn sierlijke modellen zoals bijvoorbeeld lantaarnlampen of booglampen. Daarnaast bestaan er ook richtbare gevelspots.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €4000
Lampvoet
Kleur
Vorm
 • Bekijk meer
Kap