Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Exclusieve verlichting

Exclusieve verlichting is een rijke meerwaarde voor elke mooie woning. Met zulke bijzondere lampen voorziet u uw woning van prachtige sfeerverlichting: een harmonieus geheel van de verschillende soorten licht geeft meteen een omarmend gevoel. Bovendien creëert u een bijzonder luxueuze en verfijnde sfeer dankzij het mooie authentieke ontwerp van dergelijke design verlichting. Maar hoe begint u eraan?

Exclusieve hanglamp


Exclusieve verlichting geeft uw woning een artistiek en luxueus tintje

 

Gratis e-book landelijke verlichting

Het belang van mooie verlichting voor uw woning

Goede verlichting zorgt ervoor dat het gevoel en de stijl van uw prachtige woning helemaal tot hun recht komen. Ze is noodzakelijk om het samenspel van stoffen, vormen, geuren en kleuren in uw huis om te vormen tot een harmonieus geheel. Op die manier verkrijgt u een waanzinnig gezellige sfeer die u enkel in uw huis, uw thuis, kunt evenaren.


Sokkellamp buiten landelijk brons met glas

Tuinverlichting landelijk brengt een grootse schoonheid rond uw woning

En uw thuis is uniek en veelzijdig: elke ruimte heeft een eigen doel. In de keuken kookt u en geniet u van een heerlijke maaltijd. In de woonkamer geniet u van een heerlijke babbel in goed gezelschap. En in de slaapkamer, wel, daarin slaapt u maar wordt u ook met een fris gevoel wakker om de dag te starten. Elke ruimte heeft haar eigen lichtinval van buiten, haar eigen vormen, schaduwen en structuren.

Dat is waar verlichting bij helpt. Het voordeel van verlichting is dat u ze kunt laten inspelen op de verschillende sterktes van iedere ruimte in uw woning. Een lichtschema bepaalt de grootte van iedere ruimte, maar zeker ook de sfeer. Het is die sfeer die u helemaal tot rust laat komen en laat genietenvan uw woning.

Wandlamp lantaarn landelijke stijl


Bijzondere verlichting als deze landelijke gevelverlichting nodigt uw gasten visueel uit

Ook buitenshuis heeft zulke exclusieve verlichting haar plaats. Daar speelt ze in op het rustgevende karakter van de natuur in uw tuin en de artistieke toets op uw terras. Bovendien zorgen lampen ook voor veiligheid: zowel om af te schermen van indringers, maar ook om uzelf in het donker op een veilige manier doorheen uw tuin te gidsen. Zo kunt u ook na zonsondergang nog genieten van uw tuin en terras: cruciaal op warme zomeravonden!

Landelijke lampen: exclusief en kunstzinnig

Licht dient dus zowel voor sfeer als voor praktische doelen. Maar het draait niet alleen om het licht zelf. Exclusieve landelijke lampen gaan nog net een stapje verder: de magnifieke armatuur ondersteunt de stijl van uw huis helemaal en tilt ze zelfs naar een hoger niveau. Het minimalistische design maakt van de lampen telkens een kunstwerk op zichzelf. Een kunstwerk om u tegen te zeggen.

Die kunstzinnige touch van exclusieve verlichting zorgt voor een verfijnd gevoel, wat de sfeer van uw huis extra in het licht zet. Dat kan dankzij de authentieke materialen waaruit de exclusieve landelijke lampen zijn vervaardigd: denk aan brons, messing, chroom of nikkel. De zachte kleuren ondersteunen het sfeergevoel van uw hele woning: bijvoorbeeld zwart, roest of wit. Stuk voor stuk duurzame materialen die het tijdloze karakter van uw artistieke woning een flinke boost geven. Daarom zijn landelijke lampen echt bijzondere lampen.

Wandlamp strak


Deze zeer exclusieve lampen accentueren de mooie architectuur van uw woning

 

De lichtlagen van exclusieve verlichting

Om in te spelen op de veelzijdigheid van uw woning, is het belangrijk om een juiste balans te creëren. Hoe bereikt u zo’n effect precies? Dat kunt u niet met één enkele lamp. Integendeel: wanneer landelijke design lampen en hun lichttypes samenwerken, creëert u juist een harmonieus geheel met een exclusief randje. In dat opzicht kunt u spreken van drie lichtlagen, die u kunt opbouwen om dat doel te bereiken:

plafondlamp glas landelijke stijl


Design lampen met mooie filamentlampen geven uw interieur een luxe-uitstraling

 • U begint bij het omgevingslicht. Dat kunt u opsplitsen in twee: in eerste plaats hebt u het natuurlijke licht van buitenaf. Daar waar het natuurlijke licht tekortschiet, kunt u omgevingsverlichting gebruiken als basis van de exclusieve verlichting in uw woning. Dat kan zowel binnen als buiten. Ze voorziet een algemene, gezellige sfeer met tegelijkertijd voldoende licht.
 • De tweede ‘lichtlaag’ is taakverlichting. De naam zegt het zelf: taakverlichting voorziet bepaalde taken of activiteiten van een duidelijk licht. Deze lichtsoort brengt extra licht wanneer het gewone omgevingslicht onvoldoende is. Denk bijvoorbeeld aan leeslampjes of hanglampen boven een kookeiland.

 

Bronzen vloerlamp met kaarsen landelijke stijl

Landelijke staande lampen met kunstkaarsen zijn bijzonder mooie lampen om een accent te leggen in uw woning

 • Accentverlichting is meer gericht op de artistieke sfeer in uw woning. Ze ondersteunt de sfeer in en rond uw woning en werpt extra licht op de mooiste features. Denk aan subtiele landelijke wandlampen als schilderijverlichting die zo de exclusieve sfeer van uw woning naar een hoger niveau tillen.

 

Sterrenlamp landelijk

Het decoratieve aspect van luxe lampen zorgt voor een stijlvol cachet

Toch is er nog een vierde aspect waar exclusieve verlichting voor kan dienen. Bij uw inrichting betekent de prachtige stijl van de landelijke lampen een absolute meerwaarde. Landelijke lampen zijn op zichzelf immers ware kunstwerken die de aandacht naar zich toe trekken en zo het ritme van uw woning bepalen. Uiteindelijk maakt het geheel het verschil: het samenspel van die lichtsoorten brengt een harmonie in uw luxueuze woning.

Welke lampen kunt u zoal inzetten voor een exclusieve sfeer?

Om een sublieme sfeer te creëren in de unieke ruimtes van uw huis, kiest u dus voor een evenwicht tussen de verschillende lichtlagen. Met welke landelijke lampen kunt u precies die functies vervullen en die exclusieve sfeer bereiken? Een overzichtje van de verschillende lampsoorten en hun gebruik:

 • Landelijke hanglampen zijn vooral bedoeld als taak- en omgevingslicht. Ze verdienen hun plaats in elke ruimte. Ook hebben ze een sterke decoratieve meerwaarde: boven de eettafel bepalen landelijke hanglampen als geen ander de kijkrichting. Hun grootte kunt u kiezen in functie van hun rol in het totaalbeeld van uw interieur. Groter betekent uiteraard dat ze meer aandacht nodig hebben. Toch zijn kleine exemplaren bijzonder mooi om symmetrie te creëren. Ze geven een helder en gefocust licht.

 

Exclusieve lamp met kaarsen LED landelijk
Minimalistische design verlichting is perfect als sfeerverlichting boven de eettafel

 

 • Landelijke plafondlampen kunt u vergelijken met landelijke hanglampen. Het verschil: ze hangen dichter of helemaal tegen uw plafond. Van daaruit zijn ze vooral geschikt om een mooi diffuus sfeerlicht te verspreiden over de hele ruimte. Op die manier kunt u in het perfecte licht genieten van de echte schoonheid van uw woning.

 

Lange plafondlamp landelijk brons, geborsteld nikkel of chroom
Landelijke plafondlampen verspreiden een subtiel maar prachtig sfeerlicht zonder de harmonie van uw woning te verstoren

 

 • Landelijke tafellampen kunnen zowel dienen als accent- of taakverlichting. Dit soort exclusieve lampen is bijzonder mooi om een bijzettafeltje van een luxueus cachet te voorzien. Bij landelijke tafellampen kunt u makkelijk een evenwicht creëren in uw interieur: zorg er daarom voor dat de lamp zelf in proportie is met het meubel waarop u ze plaatst.

 

exclusieve tafellamp met kaarsen landelijke stijl
Landelijke tafellampen met kunstkaarsen: gezelligheid alom

 • Landelijke wandlampen zijn perfect om het mooie buitenlicht te ondersteunen op plaatsen of momenten waar dat laatste tekortschiet. Bovendien kunt u landelijke wandlampen ook gebruiken als accentverlichting, om de mooiste kantjes van uw woning een verfijnde toets te geven. De prachtige armatuur maakt van dit type zeer exclusieve lampen: zeker wanneer u ze gebruikt als vaste variant van een leeslampje.

 

Wandverlichting landelijk brons, geborsteld nikkel of chroom
Landelijke wandlampen met een tijdloos en artistiek karakter

 

 • Landelijke staande lampen zijn de echte pronkstukken van uw interieur. Ze zijn geschikt voor alle functies: van ondersteunend omgevingslicht tot een sterk accent voor een artistieke toets. De mooie lampen geven uw woning extra cachet. Landelijke staande lampen kunt u zien als echte sfeerverlichting in uw woning: de imposante armatuur bepaalt mee de kijkrichting en stijl van uw woning. De top in exclusieve lampen dus!

 

Bijzondere vloerlamp met kaarsen landelijk
Landelijke staande lampen: luxe verlichting als pronkstuk in uw interieur

 

Ook voor een luxueus gevoel buitenshuis

Om de luxueuze stijl van uw woning nog beter te maken, kunt u design lampen ook buitenshuis gebruiken. Daar past de landelijke stijl van de uw exclusieve verlichting perfect in de natuurlijke omgeving.

Hanglamp landelijk klok brons


Landelijke hanglampen zijn de perfecte terraslampen voor een gefocust en sfeervol licht

 • Landelijke gevelverlichting is er om de mooiste elementen van uw huis te accentueren. Ze maakt van uw gevel een aandachttrekker die u en uw gasten meteen verwelkomt met een warm en stijlvol licht. Vaak komt landelijke gevelverlichting als spots of als landelijke wandverlichting.

 

Tuinverlichting spot landelijk

Luxe lampen verdienen ook buiten hun plaats: perfect om een gevel of een mooie plant een extra toets te geven

 • Uw terras verdient ook wat. Terraslampen laten u heerlijk genieten van de warme zomeravonden een prachtig en gezellig licht. Bovendien kunt u dankzij de prachtige armatuur van de exclusieve lampen nog meer genieten!

 

Tuinpaal verlichting landelijk met hout brons

Tuinverlichting landelijk als padverlichting zorgt voor veiligheid en structuur

 • Tuinverlichting in landelijke stijl voorziet uw tuin van een prachtig licht. U kunt er de nadruk mee leggen waar u wilt: op de mooiste planten of een imposante boom. Tuinverlichting landelijk gebruikt u bijvoorbeeld ook om een pad af te lijnen en zo een mooi harmonieus geheel te creëren in uw tuin.

 

Exclusieve verlichting: de technische kant

Om uw exclusieve verlichting helemaal tot haar recht te laten komen, speelt ook de technische kant een belangrijke rol. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. U kunt een drietal waarden onderscheiden.

Landelijke hanglamp eettafel brons, geborsteld nikkel of chroom


Landelijke hanglampen: bijzonder mooie lampen om uw keuken te voorzien van een heerlijk helder licht

Beginnen we bij de lichtintensiteit. De vraag die u zich daarbij stelt is: “Hoe fel mag de lamp branden?” Die waarde wordt uitgedrukt in Lumen (lm): hoe meer, hoe feller de lamp schijnt. U leest het goed: élke lamp heeft dus een bepaalde waarde. Elk van die lampen vormt dus ook op basis van hun lichtintensiteit een samenhangend geheel: de som van de Lumen-waarden van alle lampen per ruimte. Om elke plek in en rond uw huis van een optimale sfeer te voorzien, kunt u zich baseren op een aantal richtlijnen:

 • Woonkamer: 1500 - 3000 lm
 • Slaapkamer: 2000 - 4000 lm
 • Badkamer: 4000 lm
 • Bureau: 3000 - 6000 lm
 • Eetkamer: 3000 - 6000 lm
 • Keuken: 5000 - 10000 lm

De tweede waarde die u sowieso in rekening houdt is de lichttemperatuur. Die bepaalt hoe warm de kleur van het licht is, en hoezeer ze een gezellige of juist opgewekte sfeer teweeg brengt. De lichttemperatuur van uw exclusieve lampen ziet u aan de hand van de Kelvin-waarde. Hoe lager dat getal, hoe meer uw design lampen gericht zijn op een gezellig gevoel. In een sfeervol exclusief interieur gebruikt u best een voldoende warme lichtkleur van maximaal 3000 Kelvin. Liefst zelfs lager. Om u een idee te geven: kaarslicht blijft onder de 2000 Kelvin.


Landelijke hanglamp met glas en ketting in brons 

De lichttemperatuur van uw luxe verlichting is een cruciaal aspect van uw landelijk interieur

Voor buitenverlichting is er nog een derde waarde van belang: de bescherming tegen vocht en vuil. Die wordt uitgedrukt met de tweecijferige IP-waarde, waarbij het eerste cijfer staat voor vochtbestendigheid en het tweede voor bescherming tegen vuil. Over het algemeen volstaat een waarde van IP43 voor een terraslamp, al kijkt u best naar de specifieke plaatsing van de lamp.

 

Samengevat


Hanglamp kaarsen landelijk

Zeer exclusieve lampen als deze landelijke hanglampen geven uw interieur een luxe-uitstraling

De magnifieke armatuur van de mooie lampen tilt de stijl van uw woning meteen naar een hoger niveau. Het authentieke ontwerp ervan geeft u bovendien meteen een tijdloos en rustgevend gevoel. Maar het gaat nog verder: dankzij een goed uitgebalanceerd lichtschema en strategisch gekozen design lampen voorziet u een gezellige sfeer doorheen uw hele woning: van in de woonkamer en de slaapkamer tot op het terras en in de tuin. Exclusieve verlichting laat u ten volle genieten van de pracht van uw woning: zowel binnenshuis als buitenshuis.

Wenst u meer tips te ontvangen? Schrijf dan in voor onze maandelijkse sfeertips.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00