Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke plafondlampen

Landelijke plafondlampen hebben op het eerste gezicht vooral een functioneel nut. Ze verlichten uw rustiek interieur op een egale en subtiele manier. Maar het is meer dan dat: ze brengen de natuur naar binnen. Ze bootsen het kalme licht van buiten na en laten zo de sfeer in uw interieur optimaal tot zijn recht komen. Ze kunnen ook perfect dienen als accentverlichting om bepaalde elementen in huis meer aandacht te geven. En toch kan plafondverlichting esthetisch erg kunstzinnig zijn.

 

Landelijke plafondlampen als basisverlichting in uw interieur

Plafonnieres kunt u echt wel zien als de basisverlichting in elk interieur. Ze hebben voornamelijk een functioneel doel: de ruimte voorzien van voldoende omgevingslicht. Ze hangen heel dicht bij het plafond of zelfs ertegen. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Egalere lichtverspreiding in heel de ruimte
 • Weinig tot geen fysieke of visuele hinder van de armatuur in de omgeving
 • Vragen minder onderhoud dan andere lampsoorten
 • Vaak richtbaar (landelijke plafondspots)

 

Cottage plafondlampen dienen vooral om de hele ruimte in die warme, rustieke sfeer te dompelen. Doordat ze zo hoog hangen, verspreiden ze het licht beter dan alle andere lamptypes. Daardoor hangt de armatuur zelf ook veel minder in de weg en bovendien zal er minder vuil of stof op komen. U hoeft dus geen niet bang te zijn om de lamp te beschadigen wanneer u ze zou schoonmaken.

Toch dienen ze voor meer dan alleen praktisch omgevingslicht. De armatuur op zichzelf is in de eerste plaats niet echt bedoeld om een centraal pronkstuk te worden in uw woonkamer, maar dat betekent niet dat ze niet mooi hoeven te zijn. Integendeel: het design ervan kan uw landelijk interieur juist beter tot zijn recht laten komen.

Landelijke plafondlamp
Rustieke plafondverlichting geeft balans aan het algemene lichtniveau in uw huis

Vanwege hun algemene functie bepalen ze als geen ander de ondertoon van een sublieme rustieke sfeer. Aangevuld met andere landelijke lampen als landelijke wandlampen en landelijke vloerlampen krijgen die elementen juist meer diepgang en betekenis. De heldere, weidse ruimte van het platteland komt helemaal naar boven.

Ook de armatuur kan dat doel bereiken. De artisanale materialen geven een authentieke look. Duurzame en hoogwaardige materialen als brons, messing, koper en chroom zien er modern én landelijk uit. Die sfeer wilt u bereiken om van uw huis en echt warme en gezellige omgeving te maken. Het gevoel op het platteland is immers altijd rustig en vrij.

 

De functionele koningen

Plafondlampen in Engelse stijl geven perspectief en structuur aan uw woning. Het licht sijpelt door op alle plaatsen om zo het klare licht van buiten na te bootsen. Dat is uiteindelijk een van de doelen die u wilt bereiken voor een optimaal sfeergevoel.

Vanwege zijn hogere plaatsing zorgt de rustieke plafonniere er dus voor dat de plekjes waar andere verlichting minder geraakt toch nog voorzien worden van voldoende omgevingslicht. Op die manier schept u de harmonie en het evenwicht die landelijk interieur zo rustgevend en effectief maken.

Plafonnieres ondersteunen de ruimte. De ruimte tussen het plafond en de armatuur is beperkt tot een minimum. Zo zal de prachtige armatuur uw interieur nooit verzwaren. Dat zorgt ervoor dat plafondlampen een sfeerbrengende aanvulling zijn voor elke ruimte.

Al dienen ze, zoals eerder gezegd, niet altijd puur voor omgevingslicht. Bepaalde landelijke plafonnieres doen juist het omgekeerde: ze dienen als accentverlichting. Die komen onder de vorm van richtbare spots die bepaalde elementen in uw interieur van bijkomend licht kunnen voorzien. Zonder dat de armatuur de aandacht wegtrekt. Denk aan schilderijen, kunstwerken en sierlijke meubels. Belangrijk is hierbij ook te kijken naar de lichtbundel van de landelijke plafondspot : kies een smalle lichtbundel indien u zaken extra wil gaan belichten.

 

Rustieke plafondlampen versterken de landelijke warmte

Ja, landelijke plafondlampen hebben vooral een praktisch nut. Ze verlichten de hele ruimte efficiënt. Maar dat betekent niet dat u de armatuur daarom over het hoofd mag zien. Die is heel subtiel maar kan juist een waar kunstzinnige insteek geven aan uw interieur. Een esthetisch hoogstandje.

Het is altijd belangrijk om verlichting zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de kenmerken van uw interieur. Zeker de armatuur op zich moet goed passen:

 • De grootte van de plafondlamp
 • De hoeveelheid licht die ze verdeelt over de ruimte
 • De stijl van de landelijke armatuur

Een goede combinatie van die drie factoren geeft uw interieur een stijlvolle uitstraling en een visuele boost. En hoewel de armatuur van landelijke plafondlampen vaak subtieler zijn, speelt die nog steeds een cruciale rol in het totaalbeeld van uw woning. Een goed ontwerp betekent dat u de lamp subtiel kunt laten overgaan in de stijl van de ruimte.

plafonnier rustique
De eenvoudige structuur van een landelijke plafondlamp brengt de aandacht naar de prachtige sfeerlampen binnenin

U kiest een landelijke plafondlamp omdat u ook algemene verlichting wilt die minder opvalt. En juist daarom moet ze in proportie zijn met de rest van uw interieur. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Een lamp die tegen het plafond hangt: die neemt vanzelfsprekend het minste plaats in van allemaal omdat ze zo efficiënt de ruimte gebruikt. Bijgevolg is die soort erg geschikt voor kleinere ruimtes en lage plafonds.
 • Een lamp die iets verder naar beneden hangt: ze hangt dichter bij het plafond dan een hanglamp, en zal daardoor een betere verspreiding van het licht garanderen. Die soort verlicht ruimtes met hogere plafonds op een gunstige manier en is tegelijkertijd decoratief veelzijdig.
 • Richtbare spots: die lampen zijn erg verstelbaar naar uw wensen en uw interieur. U kunt ze verdraaien tot u bepaalde aspecten specifiek kunt belichten en zo de landelijke warmte tot haar evenwicht doen komen.

 

Bovendien zijn landelijke plafondlampen vervaardigd uit hoogwaardige en duurzame materialen. Die zorgen ervoor dat u, op de subtiele manier die plafondverlichting nodig heeft, het elegante stijlschema van de rest van uw interieur perfect ondersteunt.

Landelijke plafondspots
Richtbare plafondspots als deze geven een erg authentieke indruk

Wanneer u toch iets meer de aandacht wil leggen op de lamp zelf, is transparant glas een erg elegante keuze. Die landelijke plafonnieres leggen hun focus dan op de structuur en de verfijnde look van de LED-technologie die erin verwerkt zit. Daarmee zet u het rustieke, authentieke gevoel dat zo kenmerkend is voor de landelijke stijl extra in de verf.

 

Sfeervol in elke ruimte: van de woonkamer tot de badkamer

Landelijke plafondlampen zijn de perfecte ondersteuning van uw hele interieur. In elke ruimte. Dikwijls gebruikt u ze om kleinere ruimtes toch te voorzien van voldoende omgevingslicht. In andere gevallen dienen ze dan weer om het licht van andere lampen uit te balanceren en harmonie te brengen.

Landelijke plafondspots
Landelijke plafondverlichting kan een mooie touch geven en tegelijk nuttige accentverlichting brengen

U kunt ze dus gebruiken in praktisch elke ruimte. Enkele voorbeelden:

 • Puur functioneel is een keuken niet meer dan een plaats om eten te maken. Maar het gaat - gelukkig maar - verder dan dat. U en uw familie spenderen er een groot deel van de tijd. Dus is het erg belangrijk om ook daar een gezellig gevoel te creëren. Landelijke plafondlampen voor de keuken zijn de aanvulling op de specifieke taakverlichting van de landelijke hanglampen of de landelijke tafellampen. Evenwicht is telkens weer het uitgangspunt.
 • De woonkamer heeft niet veel uitleg nodig. U woont er. U leeft er. Goed geplaatste cottage plafonnieres kunnen uw interieur daar in een knusse, ademende sfeer dompelen. Bovendien zorgt de armatuur er voor wat meer landelijk cachet.
 • De slaapkamer is tevens een heel geschikte ruimte om uw plafondlampen in Engelse stijl te gebruiken. Vermits ze niet laag hangen vormen ze geen obstakel en creëren ze toch de juiste sfeer.
 • Een landelijke plafondlamp past ook heel erg goed in de badkamer. Daar brengt ze een kalme, open verlichting die u ’s ochtends helpt wakker worden. Of ’s avonds helpt ontspannen. Bovendien bevestigt een mooie landelijke armatuur het verfijnde thema in uw badkamer.

 

Ook voor buiten: overdekte terrassen

Overdekte terrassen zijn erg luxueus. Die zijn zeer geschikt voor het egale omgevingslicht van rustieke plafondlampen. U steekt terecht veel moeite in het keurig ontwerpen en inrichten van uw terras. Zeker daar wilt u een ruim maar knus gevoel creëren. Goed gebruik van landelijke buitenverlichting kan die stijlkeuzes extra ondersteunen. U schept er het nodige omgevingslicht en bouwt er een waardevolle sfeer mee op. Let wel op de IP-waarde (waterdichtheid) van de landelijke plafondlampen, vooral wanneer ze in weer en wind hangen.

Zoals in een rustieke woonkamer wilt u met terrasverlichting, landelijke gevelverlichting of tuinverlichting in landelijke stijl datzelfde warme gevoel creëren. Maar u wilt in bepaalde gevallen ook de sterke punten van de omgeving accentueren. Draaibare spots zijn ook voor buiten een handig middel. De omgeving buiten, rond uw huis verandert immers constant. Met de seizoenen mee. Dus u wilt een flexibele optie. U kunt met rustieke plafondlampen, naargelang uw veranderende wensen, de kwaliteiten van uw overdekt terras van extra licht voorzien. Bepaalde planten, meubels of kunstwerken kunnen zo optimaal hun emotie en waarde uitstralen.

 

Samengevat

Landelijke plafonnieres verdienen een plaats in elke omgeving. Ze brengen er harmonie. Ze geven de rustige, open en gezellige landelijke sfeer een plaats in elke kamer: van de woonkamer tot in de badkamer. Ook buiten in overdekte terrassen zorgen ze voor het nodige omgevingslicht. U kunt ook draaibare spots gebruiken om mooie accenten te leggen. Plafonnieres zijn geschikt voor allerlei ruimtes en interieurs omdat ze net zo dicht bij het plafond hangen. Ze gebruiken de ruimte efficiënt en geven iets onschatbaars terug: sfeerverlichting.

Bovendien zijn ze esthetisch prachtig. De landelijke, hoogwaardige materialen ondersteunen uw interieur. Ze zijn subtiel en zijn een absolute meerwaarde voor uw luxueuze woning. De authentieke armatuur en de magnifieke LED-lampen maken van uw landelijke plafondlampen een duurzame noodzakelijkheid in uw woning.

Veelgestelde vragen

Waaraan herkent men landelijke plafondlampen?
Landelijke plafondlampen zijn tijdloos en zijn tot in de kleinste details afgewerkt. Het zijn echte sfeerbrengers en ze hebben vaak donkere tinten. Landelijke plafondlampen zijn soms voorzien van glas.
Welke materialen gebruikt men?
Landelijke plafondlampen zijn vaak gemaakt uit edele metalen zoals messing, brons, geborsteld nikkel, chroom of koper.
Hoe worden landelijke plafondlampen gemaakt?
De authentieke, landelijke plafondlampen worden artisanaal gemaakt. Er wordt heel veel tijd besteed aan de afwerking. De gebruikte materialen zijn vaak messing, brons, geborsteld nikkel, chroom of koper.
Waar worden landelijke plafondlampen gebruikt?
Landelijke plafondlampen worden geïnstalleerd in alle vertrekken in het interieur. Voor buiten voldoen de landelijke plafondlampen aan een bepaalde IP waarde.
Welke kleur kies ik best?
Brons is de populairste kleur bij landelijke plafondlampen. De kleur hiervan is eerder antraciet-achtig. Dit komt omdat het brons is aangebracht op messing. Geborsteld nikkel en chroom worden ook gebruikt maar zijn minder populair.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €2500
Vorm
 • Bekijk meer
Lampvoet
 • Bekijk meer
Kap
Kleur