Menu
0
Persoonlijke service
Maatwerk
Passie voor artisanaal werk
Gemakkelijk bestellen met Shoplogin

Landelijke inrichting van de woonkamer

Landelijke inrichting van de woonkamer

Om met uw landelijke inrichting van de woonkamer te beginnen, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening houdt. De woonkamer is nu eenmaal de ruimte in huis waar u meerdere activiteiten hebt: van gezellig lezen en tv kijken tot rustig bijpraten met familie en vrienden. Maar hoe combineert u die veelzijdigheid met een heerlijke, sublieme sfeer? Dit artikel geeft alvast wat meer interieur ideeën. Landelijk staat daarin als centrale thema.

 

lamp met kaarsen in landelijke stijl brons met glas
Woonkamer inspiratie in landelijke stijl nodig? Begin bij de basiselementen: kleur, licht en structuur

De woonkamer: veelzijdig en rustgevend

De woonkamer is veruit de meest veelzijdige ruimte in uw hele huis. U spendeert er waarschijnlijk het grootste deel van uw wakkere uren. In uw mooie woonkamer kletst u bij met familie. U werkt er en u geniet er van een boek. U kijkt er soms tv, en soms wilt u er gewoon helemaal tot rust komen. Uw woonkamer is de ruimte waar u echt woont. Waar u geniet van het leven.

Net omdat de woonkamer zo veel functies te vervullen heeft, is het vaak ingewikkelder om de juiste balans te vinden. In interieurdesign draait de focus van een ruimte vaak rond een centraal punt. De vraag is: waar ligt dat centrale punt in de woonkamer? Het antwoord is heel vaak vrij simpel: in de woonkamer zijn er meerdere focus- of aandachtspunten. Zo begint u met uw woonkamer landelijk inrichten.

Betekent dat een onevenwicht? Integendeel. Het is net die veelzijdigheid die de woonkamer zo prachtig en weelderig maakt. Belangrijk daarbij is het wel om goed na te denken over uw ontwerp. Wat op het eerste gezicht een overweldigende taak lijkt, wijst zichzelf al snel uit met een aantal basisprincipes. Met die bouwstenen kunt u makkelijk bepalen wat u wilt en hoe u uw gezellige woonkamer vorm zult geven.

landelijke sfeer

De kracht van de landelijke stijl voor de woonkamer

Hoewel de woonkamer geschikt is voor een rijke variatie aan activiteiten, draait het in feite rond één gegeven: een gezellige sfeer. Dat is waar de landelijke woonstijl naar boven komt: een landelijke inrichting woonkamer betekent immers een heerlijk gemoedelijk, maar toch verfijnd en artistiek interieur.

De term landelijk doet u al snel denken aan het platteland. En terecht: een landelijke of Engelse inrichting haalt de rust en de weelde van de natuur buitenshuis naar binnen. Daarvoor hebben de gebruikte materialen een sterke band met de natuur: telkens zijn ze authentiek en artisanaal vervaardigd en stralen ze een warme sfeer uit.

landelijke leeslamp in brons, geborsteld nikkel of chroom


Landelijk interieur woonkamer: sfeer, warmte en kunst bijeen

Misschien denkt u ook aan een drukke, ouderwetse inrichting. Maar niets is minder waar: de landelijke inrichting woonkamer is bijzonder modern, zonder dat ze de link met haar rijke geschiedenis verliest. Bovendien betekent de link met de natuur ook dat u er dezelfde ruimte mee creëert. Ademruimte. Dat maakt de stijl tijdloos, rustgevend én toch modern. Reden te meer dus wanneer u uw woonkamer landelijk inrichten wilt. Het volgende deel begint bij de bouwstenen die u wat meer woonkamer inspiratie landelijk geven.

Landelijke inrichting van de woonkamer:  de bouwstenen

De vraag is nu: waarin komt die landelijke stijl woonkamer zoal naar boven? Hoe kunt u die in uw woonkamer implementeren? Daarbij vertrekt u van een drietal bouwstenen met elk hun basisprincipes, waarop u zich kunt baseren wanneer u concreet begint met uw landelijke inrichting woonkamer. Een lijstje:

hanglamp kaarsen landelijk, brons, geborsteld nikkel of chroom


Landelijke kleuren woonkamer zijn in lijn met de ademende natuur

 • Landelijke kleuren voor de woonkamer kunt u zien als het ware vertrekpunt van uw inrichting. Kleuren hebben een niet te verwaarlozen psychologische kracht. Ze kunnen uw humeur een flinke boost geven en helpen u een gezellige sfeer creëren. Bij uw landelijke inrichting woonkamer kunt u verschillende kleuren gebruiken.

  Wit en konsoorten zijn de basiskleuren van uw landelijke woning: ze stralen integriteit en een frisse kalmte uit. Zwart is dan weer een contrastkleur die uw interieur een gesofistikeerde touch geeft. Andere kleurgroepen brengen de natuur tot leven: van groene plantenkleuren tot sublieme aardetinten.
 • Onder licht kunt u twee zaken verstaan: natuurlijk licht en kunstmatige verlichting. Voldoende natuurlijk licht is een bijzonder belangrijk aspect van uw landelijke inrichting woonkamer. Op plaatsen waar dat tekortschiet, kunt u hetzelfde effect aanvullen met landelijke verlichting woonkamer. Bovendien draagt die bij tot een exclusieve en gezellige sfeer.

Tafellamp landelijke stijl brons met kap

Licht is cruciaal voor uw inrichting van de woonkamer in landelijke stijl, zowel natuurlijk als kunstmatig

 • Bepaalde structuren dragen ook bij tot een prachtige landelijke inrichting woonkamer. Zachte, zwierige vormen die de natuur nabootsen hebben daarin hun plaats. Bovendien draagt een verstandig gebruik van de ruimte bij tot een professionele In de landelijke stijl woonkamer is ruimte immers een cruciaal element om rust en vrijheid te creëren.

Een gunstige combinatie van die basiselementen zorgt voor een goed evenwicht in uw landelijke woonkamer. Het samenspel ertussen maakt dus uiteindelijk het verschil: prachtige, sfeerbrengende kleuren, een goed licht en sublieme vormen en een uitstekend gebruik van de ruimte.

Die harmonie zorgt ervoor dat u in uw mooie woonkamer, ongeacht welke activiteit, telkens de perfecte sfeer krijgt op die bij elke mood en elk moment past. Hoe past u dat geheel precies toe? Verderop in de tekst vindt u een paar specifieke toepassingen van die basisregels.

Hoe kunt u landelijke meubels organiseren voor een mooie woonkamer?

verstelbare plafondlamp landelijk brons, geborsteld nikkel of chroom


Landelijke woonkamer meubels organiseert u volgens de eigenschappen van de ruimte

In de landelijke woonstijl zijn natuurlijke materialen zoals u weet noodzakelijk: zeker wanneer het op uw meubilair aankomt. Kies voor een prachtige salontafel uit massief hout. Met een mooie, hoogwaardige sofa uit leder en aangevuld met kussentjes uit duurzame stoffen. Zo draagt u bij tot het tijdloze karakter van uw landelijke woonstijl.

En hoe organiseert u die meubels precies? Hoe kunt u ermee uw woonkamer landelijk inrichten? Normaal gezien doet u dat in functie van het centrale punt, maar in de veelzijdige woonkamer is dat soms lastig. Om uw landelijke meubels toch op een goede manier te organiseren, begint u bij een paar simpele tips die u al een eind verder helpen voor wat meer woonkamer inspiratie landelijk:

 • Plaats zo weinig mogelijk meubels tegen de muur. In tegenstelling tot wat u zou denken, creëert u juist een ruimer gevoel wanneer u een ruimte tussen muur en zetel Experimenteer met de verschillende mogelijkheden die de ruimte toelaat.
 • Creëer verschillende gespreksplekken en zet tafeltjes binnen armbereik, zodat hun decoratieve meerwaarde niet overschaduwd wordt door een functioneel gebrek wanneer ze te ver zouden staan. Landelijke sofa’s hoeven niet noodzakelijk strak naar elkaar toe gericht zijn. Door ze in een gelijke richting te plaatsen schept u een mooie harmonie.
 • Denk aan de grootte en de vorm van uw ruimte: plaats niet alle kleine voorwerpen bij elkaar. Probeer te groeperen en te combineren met verschillende groottes, om zo een globaal evenwicht te verkrijgen in uw Engelse woonkamer.

Hoe implementeert u landelijke decoratie?

Bij uw landelijke inrichting woonkamer is de juiste decoratie ook op zijn plaats. Elk element draagt immers bij tot een mooi evenwichtig geheel: van opvallende schilderijen tot subtielere, kleine plantjes of bloemen. Het onderstaande lijstje geeft u alvast enkele voorbeelden:

 • Tapijten in landelijke stijl moeten perfect aansluiten met de stijl en sfeer van uw landelijk interieur. Zowel qua kleur als qua grootte en textiel. Op die manier geeft een prachtig tapijt, vloerkleed of pels uw landelijke woonkamer de rust en stijl die ze verdient.
 • Landelijke gordijnen zijn een prachtige manier om uw ramen structuur te geven. Bovendien bepalen ze mee het algemene kleurenpallet in uw landelijke living. Het spreekt voor zich dat uw gordijnen in de juiste maat zijn: niet te lang of laag zodat ze op de grond plooien, maar ook niet te kort, smal of te hoog dat ze hun functie als lichtwerende landelijke gordijnen niet kunnen vervullen.
 • Landelijke woonkamer decoratie als schilderijen, foto’s of abstracte decoratie ondersteunen als geen ander het verfijnde, artistieke gevoel in uw mooie woonkamer. Ze dienen om een lege muur extra karakter te geven. Ook kunt u er structuur mee scheppen naast een haard of een venster.

 

Schilderijverlichting brons landelijk

Schilderijverlichting haalt de kunstzinnige sfeer naar boven in uw living landelijke stijl

 • Om de link met de natuur op een duidelijke manier te maken, zijn planten Ze horen zeker thuis in uw landelijke inrichting woonkamer.

… En wat met landelijke verlichting voor de woonkamer?

Licht is een bijzonder belangrijk element bij uw landelijke inrichting woonkamer. Goede verlichting dompelt uw interieur onder in een heerlijk gezellig licht dat het rustgevende sublieme zonlicht van buiten perfect nabootst. Verlichting zorgt er bovendien voor dat u kunt genieten van de mooiste plekjes en features van uw woonkamer.

Bovendien is landelijke verlichting woonkamer kunst op zichzelf: de armatuur is een mooi decoratief element op zichzelf dat de verfijnde sfeer van uw Engelse woonkamer naar een hoger niveau tilt. Dat kan dankzij de authentieke, artisanale materialen waaruit de landelijke lampen gemaakt zijn. Afhankelijk van het type lamp, zal ze eerder decoratief of juist meer functioneel zijn:

 • Landelijke hanglampen of pendellampen zijn bijzonder mooi om een aandachtspunt te creëren in uw Engelse woonkamer. Ze zijn perfect om een salontafeltje van de nodige focus te voorzien, maar kunnen evengoed puur dienen als kunstzinnig statement om het verfijnde gevoel van uw landelijke inrichting woonkamer te ondersteunen.

Bijzondere hanglamp brons landelijk

Uw mooie woonkamer inrichten vraagt ook aandacht voor de landelijke lampen

 • Landelijke plafondlampen kunt u vergelijken met hanglampen. Het grootste verschil zit in de afstand tot het plafond: in dit geval is die weinig tot helemaal onbestaande. Landelijke plafondlampen dienen vooral om een mooi egaal lichtdeken te verspreiden over uw living. Daardoor is de decoratieve rol vaak minder van belang, hoewel de prachtige armatuur nog steeds kan bijdragen tot de gezellige sfeer.

tafellamp brons met kap landelijk

Landelijke tafellampen zijn perfect als stijlvolle toets op de vensterbank

 • Landelijke tafellampen zijn perfect op een bijzettafeltje, of als mooie toets op een bredere vensterbank. Daar kunt u ervan genieten als stijlvol leeslampje, om u extra te laten genieten van een goed boek op een donkere winteravond.
 • Landelijke staande lampen of vloerlampen zijn een cruciaal onderdeel van uw landelijke inrichting woonkamer. Het zijn als het ware de pronkstukken die met hun prachtige armatuur ook nog eens een mooi licht scheppen in uw living: perfect dus om ze als focuspunt in te zetten om een evenwicht te creëren. Op die manier verzekert u een artistieke en warme sfeer.
 • Landelijke wandlampen zijn in de woonkamer bijzonder mooi om naast vensters te hangen, ter ondersteuning van het natuurlijke licht van buiten. Zo zorgen ze voor een harmonisch effect dat de landelijke sfeer in uw living ondersteunt. Bovendien kunnen ze ook perfect dienen om een schilderij of een ander kunstwerk van een mooi licht te voorzien. En daarmee ook bij te dragen tot de rustgevende sfeer.

Tot slot is er nog een technische kant aan uw landelijke verlichting woonkamer. Technisch, maar absoluut niet moeilijk. Twee waarden dragen bij tot een goed uitgebalanceerd lichtschema. Het juiste licht zal ervoor zorgen dat u een maximale sfeer creëert en dat de mooiste elementen in uw landelijke woonkamer helemaal tot hun recht komen. Dat juiste licht kiest u op basis van twee waarden:

 • Een goede lichthoeveelheid of -intensiteit creëert in uw landelijke woonkamer een gezellige sfeer met voldoende licht, maar zonder te intens of storend te zijn. In uw woonkamer kiest u daarom best een waarde tussen de 1500 en de 3000 Lumen. Dat brede spectrum laat u toe uw verlichting aan te passen aan de veelzijdigheid van uw woonkamer.

 

sfeervolle tafellamp met kaarsen landelijk

Kaarslampen kunnen perfect doen als landelijke vloerlampen

 • Een warme lichttemperatuur brengt de gezelligheid. Lichttemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Over het algemeen geldt: hoe lager de waarde, hoe geler en warmer uw licht. In uw woonkamer houdt u de lichttemperatuur best lager dan 3000 Kelvin. Bij kaarslampen mag dat zelfs nog warmer, om de gezelligheid nog extra te ondersteunen in uw Engelse woonkamer.

Samengevat


grote schemerlamp met kap landelijk

Landelijke lampen zijn perfect om een gezellige sfeer te creëren in uw Engelse woonkamer

Uw woonkamer: de ruimte waar u woont. Waar u geniet van het leven: of het nu met een spannend boek, een snack voor tv of tijdens een gezellig gesprek met familie is. Uw woonkamer landelijk inrichten: u doet het door de elementen van landelijke kleuren, licht en structuren te gebruiken in uw keuze van meubilair, decoratie en verlichting. U krijgt wat u nodig hebt in uw landelijke woonkamer: een gezellige sfeer die aangepast is aan de verschillende activiteiten in de ruimte. Op die manier verkrijgt u de perfecte landelijke inrichting woonkamer.

Wenst u meer tips te ontvangen? Schrijf dan in voor onze maandelijkse sfeertips.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf nu in en ontvang onze sfeertips

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00